Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-02-2003
Politieberichten van 6/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Driesum: paard doodgereden
De pony die vanmorgen omstreeks 02.00 uur op de Trekweg werd doodgereden door een personenauto bleek eigendom te zijn van een 50-jarige inwoner van De Valom. De pony was losgebroken uit een weiland aan de Trekweg. De schade zal via de verzekering geregeld worden. Zie ook de politieberichten van 5/2 (13.00 uur) t/m 6/2 (07.00 uur)

Wolvega: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 09.00 uur werd een 39-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte nam uit een supermarkt aan het Van der Sandeplein een fles bacardi mee en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Hij werd hierbij betrapt door het personeel. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Insulindestraat. Een achterruitje werd vernield. Uit de auto werden een gsm en 5 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte.

Oudehaske: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 11.30 uur vond op de Rijksweg A7 komende uit de richting Joure vlak voor de afslag Oudehaske een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 38-jarige inwoonster van Almere, lette even niet op. Zij kwam met de wielen in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor zij de macht over het stuur. De auto kwam op z`n kop tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurster werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Een inzittende, een 47-jarige vrouw uit Almere kon ongedeerd de auto verlaten. De wagen werd totaal vernield en moest worden weggesleept.

Leeuwarden: vrouw breekt been
Donderdag omstreeks 12.00 uur wilde een 40-jarige inwoonster van Amsterdam aan de Neptunesweg aan boord van een aldaar afgemeerde boot stapten. Op het gangpad gleed de vrouw uit en viel. Zij werd met een beenfractuur overgebracht naar het MCL-Zuid.

Pingjum: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 08.30 uur vond op de Taekelaan tussen Pingjum en Arum een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto raakte door het gladde wegdek in een bocht van de weg de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot. De bestuurster, een 40-jarige inwoonster van Pingjum, raakte gewond aan haar hoofd (dubbele kaakfractuur). De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De auto werd zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272