Zevenaar, 22 bekeuringen bij verlichtingscontrole Publicatiedatum: 06-02-2003

Ter bevordering van de verkeersveiligheid heeft de politie vanochtend op de Stationsstraat in Zevenaar een verlichtingscontrole gehouden onder fietsers en bromfietsers. Tussen half acht en acht uur gingen in totaal 22 (brom-)fietsers op de bon wegens het niet voeren van verlichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, ruiten niet schoon: fietser aangereden Publicatiedatum: 06-02-2003

Bij een verkeersongeval op de Spaansmaat, ter hoogte van 't Stegeslag in Zevenaar, is vanochtend een 16-jarig meisje uit Didam gewond geraakt. Het slachtoffer werd rond negen uur op de Spaansmaat aangereden door een 41-jarige automobiliste uit Zevenaar. De Zevenaarse reed met haar auto over de Spaansmaat en reed op de kruising met 't Stegeslag linksaf. Vermoedelijk doordat de ruiten van haar auto bevroren waren en niet goed schoongemaakt zag zij daarbij de haar tegemoetkomende fietser over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De fietser liep daarbij een gebroken kuitbeen op en werd overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar. Tegen de 41-jarige automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, geen helm, geen bromfietscertificaat... Publicatiedatum: 06-02-2003

Tegen een 18-jarige bromfietser uit Arnhem is vandaag op de Langestraat in Huissen proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Surveillerende agenten zagen de knaap rijden zonder helm en lieten hem stoppen. Kort daarop bleek dat hij ook niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Als argument voor dit laatste feit gaf de bromfietser aan bijna op te moeten voor zijn rijbewijs, voor het bromfietscertificaat was hij al te vaak gezakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, verdachte slaat politiehond `knock-out' Publicatiedatum: 06-02-2003

Een 46-jarige Wageninger heeft vanmiddag op de Van Uvenweg in zijn woonplaats een politiehond bewusteloos geslagen met een stuk hout. De Wageninger reed rond het middaguur met zijn auto over de Rijnsteeg in Wageningen, waar een geslotenverklaring geldt voor auto's. Een surveillerende agent met een diensthond zag dit en wilde de bestuurder een bekeuring geven. De Wageninger negeerde echter het stopteken van de agent en bleef onverminderd doorrijden. Op de Van Uvenweg stopte de bestuurder alsnog, waarop de agent de man aansprak. Deze gaf blijk niet gediend te zijn van het politieoptreden en liep weg. De agent pakte hierop de man vast, waarop de man naar de agent uithaalde met zijn vuist. De agent, die de verdachte hierop wilde aanhouden, zag zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Dit leek echter geen invloed te hebben op de verdachte, want die pakte een eind hout en sloeg hiermee een deuk in de politiewagen. Vervolgens liep de man dreigend met het stuk hout op de agent af. De agent haalde hierop de diensthond uit de auto en stelde die op de verdachte. Die sloeg vervolgens met het eind hout naar de hond die daarbij gewond raakte en bewusteloos neerviel op de grond. Met hulp van collega's kon de Wageninger uiteindelijk worden overmeesterd en aangehouden. De man is in verzekering gesteld. De diensthond is inmiddels door een dierenarts onderzocht en bleek een verwonding boven het oog te hebben opgelopen. De hond kan voorlopig niet worden ingezet en kreeg enige tijd rust voorgeschreven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606