PERSBERICHT

BEA Systems stimuleert gebruik J2EE met nieuwe ontwikkeltools en diensten

Ontwikkelaars krijgen eenvoudiger toegang tot BEA technologie

Amstelveen, 6 februari 2003 - BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, introduceert twee nieuwe edities in haar Java applicatieserverlijn. Het gaat om BEA WebLogic Express en BEA WebLogicServer, Workgroup Edition. BEA wil hiermee het gebruik en de toepassing van J2EE verder stimuleren. Tegelijkertijd introduceert BEA nieuwe online aankoopkanalen en supportmogelijkheden om het voor ontwikkelaars en IT-managers makkelijker en rendabeler te maken toepassingen te ontwikkelen op het BEA WebLogic Enterprise Platform. Zo opent het bedrijf BEA Storefront, een nieuwe e-commerce portal op www.bea.com en is een overeenkomst gesloten met Programmer's Paradise, een reseller van ontwikkeltools en runtimes.

Veel bedrijven werken met meerdere IT afdelingen, met aparte afdelingsbudgetten, gebaseerd op uiteenlopende technologiebehoeften. BEA WebLogic Express en BEA WebLogic Server, Workgroup Edition zijn speciaal ontworpen voor dergelijke afdelingsbudgetten en applicatiebehoeften. Voortbordurend op dezelfde basiscode als BEA WebLogic Server, wordt BEA WebLogic Express gebruikt om Java Server Pages (JSP) en Java servlets te bouwen en te implementeren. Het is vooral bedoeld voor webtoepassingen als corporate websites. Voor projecten die volledige J2EE functionaliteit vereisen, biedt BEA WebLogic Server, Workgroup Edition afdelingen tot twintig eindgebruikers dezelfde functionaliteiten als BEA's Java applicatie server, inclusief ondersteuning van Enterprise JavaBeans (EJB).

"Klanten eisen flexibiliteit en verwachten dat de binnen hun organisatie gebruikte oplossingen moeiteloos met elkaar kunnen samenwerken", volgens Olivier Helleboid, president van de Products Organization bij BEA Systems. "BEA biedt ontwikkelaars en IT-managers een goed renderend instapniveau, met complete producten, diensten en ondersteuning. Zo kunnen applicaties eenvoudig meegroeien terwijl de voordelen van onze J2EE-technologie al direct op bestaande platformen geboden wordt."

Beschikbaarheid
BEA WebLogic Express met dev2dev support is meteen verkrijgbaar via www.bea.com en www.programmersparadise.com. BEA WebLogic Workgroup is beschikbaar bij BEA zelf.

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In Nederland heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen en in België in Zaventem. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com .

# # #

Meer informatie voor de redactie:

Bertil Snel
BEA Systems
T: 020 2018177
E: snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
T: 0345 501595
M: 06 28 88 96 32
E: monique@potterspr.nl