Aanbod verbetert beschikbaarheid van applicaties en vermindert kosten
AMSTELVEEN, 6 februari 2003 - Speciaal voor gebruikers van Lotus Domino kondigt HP oplossingen aan, waarmee zij tijd en geld kunnen besparen. Het betreft oplossingen op het gebied van geavanceerde opslag, blade-servers voor consolidatie van Domino-omgevingen en printoplossingen voor zakelijke mail-omgevingen. Deze oplossingen zorgen ervoor dat de hersteltijd na het uitvallen van een server tot een minimum beperkt blijft.

Met HP StorageWorks Rapid Restore voor Lotus Domino kunnen klanten zeer snel - in minuten of zelfs seconden - de gevolgen van een uitgevallen server teniet doen. Hierdoor wordt de uptime van de applicatie drastisch verbeterd en het verlies van informatie voorkomen. De andere oplossingen voor Lotus-omgevingen zijn gebaseerd op twee kerntechnologieën: HP's onlangs aangekondigde blade-servers met twee of vier processors - de HP ProLiant BL20p en BL40p - en de HP Mobile Enterprise Printing-oplossing die mobiele werkplekken volledig kan ondersteunen.

"Deze oplossingen onderstrepen onze aandacht voor standaard Domino-servers", zegt Ron Eller, vice-president Solutions van HP Industry Standard Servers. "HP's blade-servers kunnen zeer grote Domino-omgevingen ondersteunen en bieden een naadloos migratiepad aan klanten die op zoek zijn naar een krachtige en betaalbare consolidatiestrategie. Mail- en messaging-systemen vereisen een zeer gedegen en geïntegreerde databescherming zoals Rapid Restore voor Lotus Domino. Indien gecombineerd met onze printoplossingen zal HP de duidelijke keuze zijn voor wie Domino-omgevingen wil uitbreiden en ondersteunen."

Met de krachtige, standaard blade-servers bouwt HP voort op zijn strategie van 'adaptive infrastructure', waarbinnen servers, netwerken en opslagsystemen gekoppeld worden tot een geheel dat dynamisch kan worden toegewezen, benaderd en gedeeld door gebruikers en applicaties. De nieuwe HP ProLiant BL40p blade-server is geoptimaliseerd voor grote Domino messaging-omgevingen, waar een maximale computerkracht en een grote bedrijfszekerheid vereist zijn. In een recent onderzoek onder Domino-gebruikers, gaf ongeveer de helft van alle ondervraagde zakelijke klanten aan dat zij actief overwogen hun verspreide Domino-installaties naar één of hooguit enkele servers te consolideren. Voor dergelijke omgevingen zijn HP's high-density blade-servers in combinatie met HP's 'adaptive infrastructure' zeer waardevol.

HP StorageWorks Rapid Restore voor Lotus Domino biedt een snel herstel na een servercrash voor omgevingen met maximaal 10.000 gebruikers. Interne tests hebben aangetoond dat deze oplossing hersteltijden van vijftien minuten tot zelfs elf seconden mogelijk maakt. Ter vergelijking, zonder Rapid Restore kan dat oplopen tot zes uur. Met deze oplossing zijn bedrijven na een serverprobleem weer zeer snel operationeel, zonder dat daarvoor belangrijke applicatieservers gebruikt hoeven te worden. Met HP OpenView Storage Management Appliance versie 2, kunnen gebruikers hun backup-activiteiten automatiseren.

HP Mobile Enterprise Printing tot slot biedt volledige ondersteuning van de mobiele werkplaats, inclusief servers en een draadloze printoplossing die is afgestemd op de beperkte weergave- en opslagmogelijkheden van handhelds. De oplossing maakt het mogelijk op de handheld attachments te bekijken, zonder ze eerst te hoeven downloaden.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
020 547 71 55

MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08