6 februari 2003

Culturele prijs gemeente winterswijk

Na een periode van 14 jaar heeft dagblad 'De Gelderlander' besloten een punt te zetten achter de jaarlijkse uitreiking van de Kees Kraaijenbrink Cultuurprijs in Winterswijk. Aangezien het jammer zou zijn als daar niets voor in de plaats zou komen, heeft de gemeenteraad van Winterswijk op 21 februari 2002 besloten dit initiatief voort te zetten en over te gaan tot de instelling en jaarlijkse uitreiking van de 'Culturele Prijs Gemeente Winterswijk'.
In het voorjaar van 2003 zal de prijs door wethouder van Culturele Zaken A. Sletering voor het eerst worden uitgereikt. Toekenning zal plaatsvinden aan een persoon of groep van personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen of voor het Winterswijkse culturele leven. Het college van B en W kent de prijs toe op voordracht van een jury. De voordracht van de jury is bindend. In de jury hebben, naast de wethouder van Culturele Zaken, zitting de heren F. Jansen, G. Kruisselbrink en P. Puntman.

De jury wil de Winterswijkse bevolking graag betrekken bij het maken van haar voordracht. Kent u een persoon of groep van personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen of voor het Winterswijkse culturele leven, dan kunt u dat vóór 15 maart 2003 kenbaar maken bij het secretariaat van de Jury Culturele Prijs Gemeente Winterswijk, per adres Postbus 101, 7100 AC Winterswijk. E-mailen kan ook, naar: info@winterswijk.nl.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Welzijn van de gemeente Winterswijk, telefoonnummer 0543-545281.