Hennepactie gemeente Helmond geslaagd

6 februari 2003

De gemeente Helmond en de politie zijn tevreden over de geboekte resultaten bij de aanpak van hennepteelt in woningen. In 2002 zijn in Helmond in totaal 92 illegale hennepkwekerijen geruimd uit woonwijken. De afgelopen maand zijn er nog eens 10 opgerold. Ook de komende maanden controleert de politie zeer streng op illegale hennepkwekerijen.

Daarmee lijkt de gemeente haar doel, om de illegale hennepkwekerijen binnen twee jaar uit woonwijken te verwijderen, te bereiken.

Half november heeft de gemeente illegale henneptelers twee keer de mogelijkheid gegeven om de apparatuur voor het kweken van hennep straffeloos in te leveren. Daarna is de politie scherp gaan controleren op illegale hennepkwekerijen, met resultaat. In de periode na de inleveractie zijn er 13 kwekerijen opgerold. Daarnaast is de politie bij 15 huizen binnengetreden waar alleen nog restanten van hennepteelt aanwezig waren.

Drugsoverlast-meldpunt

Een melding van overlast ligt vaak aan de basis van een inval bij een illegale hennepkwekerij. Wanneer overlast, al dan niet anoniem, wordt gemeld, gebruikt de politie dat als basis om een verder onderzoek.

Om deze meldingen efficiënt te kunnen afhandelen, is een centraal telefoonnummer in het leven geroepen.

Dit is het Drugsoverlast-meldpunt: telefoon 0492 56 13 81.

Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar en is voor het grootste gedeelte van de dag bemand. Wanneer u niemand aan de lijn krijgt, kunt u altijd een boodschap achterlaten en wordt u desgewenst teruggebeld.

---