Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf





Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39






|Datum|(| 6 februari |
| | | |
|Van |(| / afdeling Communicatie |


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen


Diefstal uit bedrijf
Donderdagnacht is ingebroken aan de Koninginnelaan waarbij een gokkast werd opengebroken en geld weggenomen. Men kwam binnen door verbreking van een raam. Aangever is een 39-jarige vrouw uit Nijmegen.


Belediging

Woensdagmiddag zijn twee Nijmegenaren in de leeftijd van 22 en 25 jaar aangehouden in het politiebureau aan de Stieltjesstraat. De Nijmegenaren waren te woord gestaan door een receptionist, welke aangaf hun verder niet te kunnen helpen. Toen hen verzocht werd het pand te verlaten werd de receptionist uitgescholden en een agent herhaaldelijk beledigd.
Op grond hiervan werd de 25- jarige man aangehouden. Zijn 22-jarige vriend wilde de aanhouding voorkomen en is vervolgens eveneens voor verzet aangehouden. Na verhoor zijn beiden heengezonden.


Verkeersongevallen met letsel

Een 16-jarige Nijmeegse bromfietser reed woensdagochtend over de Sionsweg ter hoogte van het Sionshof. Een rode personenauto kwam vanaf het parkeerterrein en reed tegen de bromfietser. Als gevolg hiervan kwam ten val waarbij de bromfiets beschadigde en de bromfietser licht letsel opliep. De personenauto is na het ongeval doorgereden. De 16-jarige deed hiervan aangifte.
Donderdagochtend werd een 18-jarig bromfietster uit Beuningen, op de Grootstalselaan aangereden door een 32-jarige automobilist uit Wezep. De 18-jarige is met hoofdletsel naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis overgebracht. Aanleiding tot de aanrijding was het negeren van de daar aanwezige doorgetrokken streep, door de bromfietser. Daardoor zag de automobilist de bromfietser te laat.


Overval winkelier Broerstraat bij Opsporing Verzocht

A.s. maandag 10 februari januari wordt in de uitzending van AVRO's Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de overval op een winkelier aan de Broerstraat in Nijmegen. Op 6 februari werden opnames gemaakt van de reconstructie van deze overval.
Op woensdag 22 januari om vijf voor 12 hebben twee mannen de winkelier overvallen en namen een tas met buit mee. Omstanders gingen achter de verdachten aan en konden een 22-jarige man uit Heerhugowaard tegenhouden. De man is door de politie aangehouden. De tweede verdachte ging ervandoor, nadat hij een 22-jarige achtervolger had neergeschoten. Deze man werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij nog steeds in zorgwekkende toestand verblijft.
De politie is nog steeds op zoek naar de tweede verdachte. De politie hoopt dat getuigen, die de overvallers herkennen of anderszins informatie kunnen geven over de overval, contact opnemen met de politie. De uitzending van Opsporing Verzocht begint maandag om 19.00 uur, op Nederland 1.




Diefstal auto

Woensdagmiddag werd van het parkeerterrein aan de Montesorilaan een grijze Volkwagen Golf, kenteken RZ-AZ 433 gestolen. Een 29-jarige vrouw uit Frankfurt deed aangifte.


Diefstallen uit woning

Woensdagmiddag is ingebroken aan de Harpstraat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een ruit te forceren. Een 25-jarige Nijmeegse mist audioapparatuur.
Een 58-jarige Nijmeegse man deed aangifte van een inbraak op woensdagavond aan de Jacob van Lennepplaats. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een bovenlicht. De man mist geld en overige spullen.
Donderdagnacht is er ingebroken met een valse sleutel aan de Lankforst 31e straat. De 42-jarige aangeefster mist een geldbedrag en enkele overige spullen.

Verkeerscontrole
Woensdagochtend werden op de Hatertseweg, St. Jacobslaan en Houtlaan verkeerscontroles uitgevoerd. Van de 33 bekeuringen waren er 21 voor automobilisten die geen gordel droegen.

Verkeersongeval met drank
Woensdagmiddag is een 30-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed op de Stieltjesstraat, ter hoogte van het Stationsplein, tegen een stilstaande politieauto. Bij een ademanalyseonderzoek gaf de uitslag 460 ugl waar wettelijk is toegestaan een maximum van 220 ugl. Op grond hiervan kreeg de man een rijverbod voor 4 uur.



District Tweestromenland



Beuningen - invordering rijbewijs

Woensdagavond is een 25-jarige man uit Beuningen zijn rijbewijs tijdelijk kwijt geraakt. De man reed over de Ficarystraat met 143 km/u waar een maximale snelheid van 80 km/u is toegestaan. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Er is een proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Wijchen - aanhoudingen na vernieling
In de nacht van woensdag op donderdag zijn enkele spoorbomen aan de Passeweg vernield. Kort na de melding konden twee 20-jarige Wijchenaren worden aangehouden in de omgeving. Donderdagochtend is een derde verdachte, een 21-jarige Wijchenaar, alsnog aangehouden. Tegen alle drie de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. Na het afleggen van een bekennende verklaring zijn de verdachten heengezonden. Naast de opgelegde boete moet ook de schade vergoed worden.



District De Waarden


Geldermalsen -diefstal auto
Woensdag overdag is vanaf de Genteldijk een zwarte Opel Frontera, 15-JL-KH weggenomen. Aangever is een 45-jarige man uit Meteren.

Culemborg - diefstal vanaf bedrijf
Vanaf twee bouwterreinen aan de Pascalweg zijn woensdagnacht enkele bouwlampen en vochtzuigers /bouwdrogers weggenomen. De daders hebben daarvoor twee containers en een bouwkeet opengebroken. Aangevers zijn een 56-jarige man uit Beesd en een 43-jarige man uit Culemborg.




Zaltbommel - poging tot beroving

Woensdagavond fietste een 14-jarige jongen uit Zaltbommel, over de Gisbert Schairtweg.
De jongen had even daarvoor geld gepint. Ter hoogte van de Bosschstraat werd hij ingehaald door een witte Puch-bromfiets met 2 personen daarop. De passagier trachtte meerdere malen naar de 14-jarige te grijpen. Op de Prins van Oranjestraat kon de 14-jarige aangever de beide jongens kwijtraken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Tiel - verkeerscontrole
Woensdagochtend werden bij een verkeerscontrole aan de Binnenhoek en de Westroijensestraat 26 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Hellouw - met drank tegen boom
Een 45-jarige automobilist uit Kerkdriel is woensdagavond aangehouden nadat hij tegen enkel jonge bomen en reflectorpalen aangereden was op de Graaf Rewinaldweg.
De man bleek bij ademonderzoek te veel alcohol gedronken te hebben; 315 ugl.
Op grond van het onderzoek kreeg de man een boete van 300 euro opgelegd.

Bankoverval Zaltbommel in AVRO's Opsporing Verzocht.
De bankoverval van vrijdag 17 januari in Zaltbommel komt maandagavond 10 februari in het Programma Opsporing Verzocht van de AVRO op de zender Nederland 1 om 19.00 uur . In de uitzending wordt getoond hoe de bankoverval plaatsvond. Daarbij kreeg een bankemployee een vuurwapen tegen het hoofd gedrukt terwijl van haar collega's geld werd geeist. Een tweede overvaller probeert een man die nog gauw het kantoor uit wil, tegen te houden, maar dat mislukt. Voorts wordt getoond hoe de overvallers met het buitgemaakte geld het kantoor verlaten, in een auto stappen en wegrijden over de Koningin Wilhelminalaan. Dank zij een videocamera die in de bank hangt, beschikt de politie over uitstekende beelden van de bankovervallers. Deze beelden worden ook getoond. De politie hoopt met de uitzending dat getuigen, die de overvallers herkennen of anderszins over informatie met betrekking tot deze overval beschikken, de politie bellen via het bekende servicenummer 0900 - 8844.

Hellouw - diefstal auto na inbraak woning
In de nacht van dinsdag op woensdag werd bij een woninginbraak aan De Morgen een personenauto weggenomen. Men heeft zich toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een raam waarna men met behulp van de sleutels, de Mercedes,
kenteken 84-JT-JD, uit de garage wegnam. De 45-jarige bewoner deed aangifte.


Deesd - diefstal uit bedrijf

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken aan een pand aan de Industrieweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een rolluik en vervolgens een raam. Er zijn enkele computers buit gemaakt. Een 32-jarige man uit Utrecht deed aangifte.

Tricht - woninginbraak met geweld
In de nacht van woensdag en donderdag deed een 90-jarige man aangifte van een inbraak met geweld aan de Ganzepanweg. De dader heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een ruit. Daarbij werd de 90-jarige man geslagen door de inbreker omdat deze geld wilde hebben. Hierna is de dader met wat geld er vandoor gegaan. Door de mishandeling liep de man verwondingen op aan zijn benen en rug.

Tiel - Diefstal auto
Een 30-jarige vrouw uit Culemborg deed donderdagmorgen aangifte van autodiefstal. Het betreft een Seat Ibiza met het kenteken 11-HV-GX welke stond geparkeerd aan de Waalkade.





---- --