BMG NEDERLAND

Gareth Gates treedt op in Idols

Zaterdag 8 februari zal het populaire programma Idols bezoek krijgen van één van de eerste supersterren die het van oorsprong Britse programma ooit heeft voortgebracht. Gareth Gates zal er zijn nieuwe single Anyone Of Us ten gehore brengen. Deze single wordt op Valentijnsdag, 14 februari, door BMG uitgebracht.

Idols is in het Verenigd Koninkrijk al net zo populair als hier in Nederland. Vorig jaar was dit programma al op de Britse televisie te zien onder de naam Pop Idol. Meer dan 15 miljoen Britten zaten aan de buis gekluisterd voor de finale-uitzending, waarin twee kandidaten het tegen elkaar opnamen: Will Young en Gareth Gates. Met zo n 4 miljoen stemmen eindigde Gates op de tweede plek. Daarna behaalde hij snel nog grotere successen, geïllustreerd door twee vermeldingen in het Guinness Book Of Records: de jongste soloartiest ooit met een nummer 1 single in het Verenigd Koninkrijk en het luidste gegil bij een concert ooit.

Inmiddels heeft Gareth Gates, die het programma begon als een verlegen stotteraar maar door zijn ontroerende stemgeluid al snel een publieksfavoriet werd, in eigen land al vier enorme hits (allen top 5, drie op nummer 1) gehad. Bovendien heeft hij binnen drie maanden ruim 800.000 albums verkocht. Tevens heeft de jonge zanger een uitverkochte tour achter de rug en heeft hij vier Smash Hits Awards op zijn schoorsteenmantel mogen plaatsen naast de al eerder gewonnen Record Of The Year Award. Momenteel is Gareth Gates, die naast een begenadigd zanger en liedjesschrijver ook nog eens een multi-instrumentalist is, genomineerd voor twee Brit Awards.

Releasdatum single Anyone Of Us: vrijdag 14 februari