Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-02-2003 1e persbericht van zaterdag 8 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man en vrouw bieden gestolen kleding aan Op het Winkelcentrum Woensel zijn vrijdag om 15.55 uur een 21-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij boden bij een winkel tien voetbalshirts te koop aan. De winkelier herkende labels van een andere winkel in Eindhoven en nam contact op met deze winkel. Daar bleken shirts bij een inbraak weggenomen te zijn. De gewaarschuwde politie nam de twee verdachten mee en sloot ze op voor een onderzoek.

Eindhoven: Dief betrapt
Een 25-jarige man uit Almere is vrijdag om 18.30 uur in het zwembad aan de Antoon Coolenlaan betrapt toen hij een walkman uit een kleedhokje wegnam. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongens mishandelen treinpersoneel
Op de Marconilaan zijn vrijdag om 21.20 uur twee Eindhovenaren van 15 en 14 jaar oud aangehouden. De politie had een melding gekregen dat twee jongens op station Beukenlaan de machinist en een conducteur van een trein hadden mishandeld. De machinist had een bloedende hoofdwond. De twee jongens voldeden aan het signalement. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend omdat de trein met de mishandelde personeelsleden al was doorgereden naar Den Bosch waar de machinist zich in het ziekenhuis moest laten behandelen.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Raiffeisenstraat is vrijdagavond een zwarte Renault Megane Coupé met het kenteken 83-GK-NB gestolen.

Eindhoven: Onder invloed

- Op de Wal is zaterdag om 0.35 uur een 37-jarige Veldhovense automobilist aangehouden. Hij reed zonder licht over de busbaan en bleek gedronken te hebben. Hij blies bijna 1,65 promille. Het rijbewijs wordt ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Op Keizersgracht reed zaterdag om 2.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar met zijn auto over de linker rijstrook. Bij de Grote Berg reed hij naar rechts, maar had niet in de gaten dat daar een taxi reed. Hij raakte de taxi. De man bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,7 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.


- Een 28-jarige Eindhovenaar werd zaterdag om 2.40 uur op t College betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed in een auto. De man blies 1,4 promille. Het rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. De man was erg lastig en bedreigde de politiemensen met de dood. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.


- Op de Stratumsedijk reed zaterdag om 4.25 uur een 36-jarige Valkenswaardse automobilist met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal. De man reed na de aanrijding verder maar de politie kon hem achterhalen. Hij had gedronken en blies bijna 1,85 promille. De politie maakt proces-verbaal op en het rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Inbraken

- Vrijdag tussen 12.30 en 20.15 uur is ingebroken in een woning aan de Dierdonklaan. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, een computer en twee fotocameras gestolen.


- Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Krollaan. Er is een raam opengebroken. De bewoners missen een dvd-speler en een flatscreen televisietoestel.


- Vrijdag is ingebroken in een woning aan de Coendersberglaan. Ook hier werd een raam opengebroken. Sieraden, parfum en kristallen voorwerpen verdwenen.

Deurne: Man na mishandeling aangehouden
Op de Markt is zaterdag om 0.50 uur een 29-jarige man uit Deurne aangehouden. De man was uit een horecagelegenheid gezet omdat hij daar erg lastig was. Hij sloeg daarbij de eigenaar van de zaak met de vuist in het gezicht en bedreigde hem en andere personeelsleden. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Mierlo: Onder invloed
Op de Santheuvel Oost is vrijdag om 22.50 uur een 32-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Ramkraak
Zaterdag rond 3.40 uur hebben onbekenden met een auto de etalageruit van een fotozaak aan Den Hof kapot gereden. Uit de zaak is een onbekend aantal video- en fotocameras meegenomen. Getuigen zouden drie mannen gezien hebben. De politie stelt een onderzoek in.