Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 12.00 uur

Winkeldief aangehouden

ABCOUDE Een 32-jarige man uit Lelystad is vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur aangehouden nadat hij met een aantal goederen zonder te betalen een supermarkt aan de Hoogstraat wilde uitlopen.

De verdachte is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau en daar bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 120 dagen had openstaan. De man is ingesloten.

Getuigen vandalisme gezocht

MIJDRECHT In de avond van 7 februari omstreeks tussen 21.30 en 22.00 uur is een aantal ruiten ingegooid van het gemeentehuis.

Getuigen hadden een paar jongeren, waarvan een met een witte pet en een met een zwarte pet, zien weglopen richting de Passage en schakelde de politie in. Die trof vier mannen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar uit Wilnis en Mijdrecht aan op de Dorpsstraat. Omdat ze voldeden aan de signalementen zijn ze meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is daarom op zoek naar meer getuigen die hebben gezien dat de ruiten zijn ingegooid. Mogelijk is er een vijfde man bij het incident betrokken geweest. Getuigen die de politie meer kunnen vertellen worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen.

Dronken bestuurders

WOERDEN - Bij een alcoholcontrole aan de Wulverhorstbaan in de nacht van 7 op 8 februari werden twee van de 187 bestuurders die hebben moeten blazen aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Voor beide bestuurders een 45-jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige man uit Utrecht was het niet de eerste keer dat ze met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Beiden kregen een rijverbod opgelegd en een dagvaarding uitgereikt.

VREELAND/ABCOUDE Twee alcoholcontroles aan de Provinciale weg in Vreeland en aan de Burgemeester des Tombeweg in Abcoude in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 21.00 en 04.00 uur brachten 13 overtreders aan het licht. In totaal werden 408 blaastesten afgenomen. Een bestuurder die met 1,55 ugl alcohol in zijn bloed achter het stuur zat heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Overige bestuurders kregen een rijverbod opgelegd. Ook is tegen hen proces verbaal opgemaakt.

MAARSSEN - Op de Straatweg is een 63-jarige man uit Maarssen aangehouden toen hij met te veel alcohol toch achter het stuur van zijn auto was gekropen. Surveillerende politiemensen zagen dat de man op de Binnenweg de bocht richting de Straatweg zo ruim nam, dat hij op de rijbaan van het tegemoetkomend verkeer terechtkwam en bijna een tegenligger raakte.

De man werd meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalysetest uit dat de man 1,85 ugl in zijn lichaam had. De bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd en is met een proces verbaal naar huis gestuurd.