Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2003 Persnerichten district Heuvelrug, 12.00 uur

Hennepkwekerij ontmanteld

RHENEN Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een inbraak aan een bedrijfspand aan de Steenoven. Bij aankomst bij het pand trof de politie een geforceerde voordeur aan en roken politieagenten hennep. Zowel op de begane grond als op de eerste etage werden hennepplanten aangetroffen. In totaal ruimden de politie 365 planten en nam zij officiële kweekapparatuur inbeslag. Omdat het ook bij de twee naastgelegen panden naar hennep rook heeft de politie de panden geopend en ook daar troffen zij hennepplanten aan. In totaal werden 1.110 planten en apparatuur in beslaggenomen. Onduidelijk is nog of de kwekerijen in de verschillende panden van dezelfde verdachte(n) zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bekeuringen voor kapotte fietsverlichting

VEENENDAAL - Bij een verlichtingscontrole op de Zandstraat, Kanaalweg, Prins Bernhardlaan en Duivenwal tussen 18.00 en 21.00 uur zijn 139 fietsers en bromfietsers bekeurd wegens het rijden zonder licht. De politie in Veenendaal zal de komende tijd nog regelmatige verlichtingscontroles houden.

Dronken bestuurders

VEENENDAAL Een 56-jarige man uit Veenendaal is vrijdagnacht om 02.00 uur op de Prins Bernhardlaan aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder moest op het politiebureau een ademanalysetest ondergaan en daaruit bleek hij 2,00 ugl in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod opgelegd van 10 uur, tevens is zijn rijbewijs ingenomen en zal hij zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden. Op de Rijksweg 12 Noord kon op aanwijzing van een getuige die achter een slingerend voertuig reed een 42-jarige man uit Blaricum worden aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek 1,40 ugl in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en moet voorkomen bij de rechter.