Persberichten Politie Twente 8 februari 2003
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Deur uit auto gereden
03-016982
Ambt Delden, Rijksweg
Vrijdag 7 februari, omstreeks 18.35 uur Een 26 jr. automobilist uit Goor, parkeerde zijn auto, komende uit de richting Hengelo, op een parkeerstrook van de Rijksweg in Ambt Delden. Hij stond ongeveer 1m 60 vanaf de rijbaan. Toen hij uitgestapt was om iets uit zijn auto te pakken, werd het portier van zijn auto eruit gereden door een passerende auto. De bestuurder of bestuurster van deze auto reed gewoon door. De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer over deze bestuurder of bestuurster kunnen vertellen.

Aanrijding met letsel
03-017006
Hengelo, Haaksbergerstraat A35 Vrijdag 7 februari, omstreeks 19.40 uur Een 25 jr. automobiliste uit Deventer, reed volgens diverse getuigen op de Haaksbergerstraat in de richting Beckum, door het rode verkeerslicht. Op de kruising met de oprit naar de A35 kwam zij daarbij in aanrijding met een 56 jr. automobiliste uit Groenlo, die linksaf de A35 op wilde rijden.De 25 jr. is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto van de 56 jr., zat ook haar 57 jr. echtgenoot. Deze klaagde over nekklachten en zou zich onder behandeling stellen van zijn huisarts.

Diefstal van o.a. 800 dvd's
03-016967
Hengelo, Beukweg
Nacht van donderdag op vrijdag jl. Vrijdagmiddag om 17 uur werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Beukweg in Hengelo. Donderdagavond om 22 uur was de zaak afgesloten. De voordeur was opengebroken en uit de zaak waren o.a. 800 dvd's weggenomen. De dvd's hebben een waarde van tussen de 50 en 60 euro per stuk.

Aanhouding na bedreiging stadswacht 03-016788
Enschede, Stationsplein
Vrijdag 7 februari, omstreeks 13 uur Een 49 jr. Enschedeer werd op het Stationsplein in Enschede aangehouden, omdat hij even daarvoor een vrouwelijke stadswacht had proberen te schoppen en haar had uitgescholden. Zij had hem aangesproken omdat hij tegen de ramen van het Station stond te urineren en te spugen. Hij werd overgebracht naar het bureau, waar hij werd opgesloten. Aan het bureau bleek dat de 49 jr. ook nog een onherroepelijk vonnis had openstaan van 7 dagen gevangenisstraf, ook o.a. i.v.m. voordelingen ter zake bedreiging.

Aanhouding na poging brandstichting 03-016931
Enschede, Geessinkweg
Vrijdag 7 februari, omstreeks 16.10 uur Werd gemeld dat er bij een van de flats aan de Geessinkweg, een sterke spirituslucht werd geroken. Omdat er de laatste tijd reeds meerdere kleine brandjes in dezelfde omgeving waren geweest, werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld. Door getuigen werd medegedeeld dat was gezien dat door een vrouw getracht was met een aansteker een mat in een van de flats in brand te steken. Ook door de politiemensen werd een sterke lucht van brandbare stoffen geroken. Op aanwijzen van de getuigen werd even later in haar woning in de buurt, een 24 jr. Enschedese aangehouden als verdacht van de poging tot brandstichting. In haar woning werd een jerrycan aangetroffen met brandbare stof.Zij is overgebracht naar het politiebureau en daar, na in verzekering te zijn gesteld, opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Rijden onder invloed
03-017149
Hengelo, Burgemeester Jansenplein Zaterdag 8 februari, omstreeks 04.15 uur Bij controle werd geconstateerd dat een 22 jr. automobilist uit Hengelo, te veel alcohol houdende dranken had genuttigd. Hij werd aangehouden en de ademanalyse wees 0,6 promille uit. Omdat dit niet de eerste keer was dat de 22 jr. voor een zelfde feit werd bekeurd, werd i.v.m. deze recidive, het rijbewijs van de hem ingevorderd. Pv wordt opgemaakt.

Aanhoudingen na aantreffen met gestolen goederen 03-016999
Nijverdal, de Joncheerelaan
Vrijdag 7 februari, omstreeks 18 uur Werd gebeld door een 33 jr. man uit Hellendoorn, dat hij bij een pand aan de Joncheerelaan in Nijverdal, spullen had aangetroffen die in de nacht ervoor bij zijn pand waren ontvreemd. Het ging om een aantal rollen dakbedekking. Met deze dakbedekking was men bezig op het dak van het pand aan de Joncheerelaan. Bij het zien van de 33 jr., waren de twee mannen die met de werkzaamheden bezig waren, verdwenen. Op het dak werden 7 rollen dakbedekking aangetroffen en een tweetal branders die ook bij het pand van de 33 jr. waren ontvreemd. In de loop van de avond werden de twee, die met de werkzaamheden bezig waren geweest, aangehouden. Dit betreffen twee mannen uit Nijverdal van 18 en 42 jaar. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau in Almelo, en daar in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld en opgesloten. In de woning van het tweetal werden goederen aangetroffen, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Hierna wordt ook een onderzoek ingesteld.

Aanhoudingen na vernieling en bedreiging 03-017103
Borne, Grotestraat
Zaterdag 8 februari, omstreeks 01.05 uur Werden problemen gemeld bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Borne. Werd verteld dat een 18 jr. jongen uit Borne eerder op de avond in het café problemen had veroorzaakt. De eigenaar had hem gewaarschuwd en de 18 jr. had de zaak verlaten. Omstreeks 01.00 uur was hij samen met een 18 jr. jongen uit Bornerbroek teruggekomen en had in de hal van de horecagelegenheid een ruit vernield. Hierop was hij door de eigenaar vastgepakt in afwachting van de politie. De 18 jr. jongen uit Bornerbroek had getracht de ander te ontzetten en had daarbij de eigenaar van het café bedreigd. De twee 18 jarigen zijn ter plaatse aangehouden en aan het bureau in Hengelo opgesloten. De 45 jr. eigenaar van de horecagelegenheid heeft aangifte gedaan en de 18 jarigen zijn zaterdag in de loop van de dag weer heengezonden. Pv is opgemaakt.

Aanhouding na aantreffen autoradio's 03-017131
Goor, Pluvierstraat en Markelo, Holterweg Zaterdag 8 februari, omstreeks 02.20 uur Werd gemeld dat op de parkeerplaatsen van een voetbalvereniging, aan de Pluvierstraat in Goor, zich een auto met een Pools kenteken verdacht ophield.Ter plaatse werd inderdaad een auto met een Pools kenteken aangetroffen met in de auto een 23 jr. man met de Poolse nationaliteit.Bij een eerste onderzoek werden geen bijzonderheden aangetroffen en werd de 23 jr. gesommeerd te vertrekken. Door de politiemensen werd gezien dat hij wegreed en direct ging telefoneren. Hierop werd de auto gevolgd en werd hij begeleid tot de afslag van de A1 bij Markelo. Even later werd vanuit Markelo gemeld dat op de Holterweg in Markelo een auto met Pools kenteken met twee inzittenden zich vreemd ophield. Opnieuw werd dezelfde Poolse auto aangetroffen met weer de 23 jr. als inzittende. Van een tweede persoon was geen spoor. Bij een onderzoek nu, werden in de auto een zestal autoradio's aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De 23 jr. is aangehouden en de auto is afgesleept. De aangetroffen autoradio's zijn in beslag genomen, naar de herkomst wordt een onderzoek ingesteld. Twee aangiften zijn ondertussen bij de politie gedaan.Een onderzoek naar de tweede persoon, heeft vannacht niets opgeleverd.De 23 jr. is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. In het onderzoek zal zeker aandacht besteed worden aan de golf van autokraken die de laatste tijd Twente heeft geteisterd.