Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 8-02-2003 Persberichten District Maasland

OSSENAAR AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, Oss

Van vrijdag op zaterdag hebben agenten belast met horecatoezicht op de Fabrieksstraat in Oss een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor belediging. De Osseneer deed op de Peperstraat net alsof hij tegen een politieauto aan wilde rijden. Hij week op het allerlaatste moment uit en schold de agenten uit voor `kankerwouten`. De verdachte ging er daarna op zijn fiets van tussen. Na een korte achtervolging kon hij op de Fabrieksstraat worden aangehouden. De verdachte is voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

JONGELUI AANGEHOUDEN VOOR AANRICHTEN VERNIELINGEN, Oss

Van vrijdag op zaterdag zijn een 17-en 18-jarige inwoner uit Oss op de Berghemseweg in hun woonplaats aangehouden voor het plegen van vernielingen. Een getuige waarschuwde de politie dat de jongeren aldaar een fiets op een auto hadden gegooid. Korte tijd later gooiden zij een ruit van een garagebedrijf in. De gewaarschuwde politie kon de twee korte tijd later aan de Berghemseweg aanhouden. De auto liep diverse krassen en deuken op bij de vernieling. Aan de ruit van het garagebedrijf is een noodreparatie uitgevoerd. Beide verdachten zijn ingesloten.

JONGEN BEROOFD EN ONTVOERD, Oss

Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 17-jarige inwoner uit Oss in de omgeving van het station in Oss onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen in een auto plaats te nemen. In de auto is het slachtoffer door de inzittenden beroofd van zijn mobiele telefoon. De overvallers (vermoedelijk vier) reden met de jongen in de auto weg in de richting van het Geffensebos. Aan de Waterlaat in Oss namen zij de jongen mee het bos in.Op een gegeven moment kwam er een wandelaar langs die wat riep in de richting van de daders. Die gingen er op dat moment vandoor. De jongen wist te vluchten en waarschuwde via een voorbijganger de politie. Op zijn vlucht kwam het slachtoffer nog een paar vrouwen met een kind tegen. Een ingesteld onderzoek heeft tot op heden nog geen resultaat opgeleverd. De politie zou graag in contact komen met deze vrouwen en mogelijke andere getuigen. Zij kunnen bellen met de politie in Oss, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

ILLEGALEN AANGEHOUDEN, Oss

Vrijdagavond zijn in een woning aan de Molenstraat in Oss een 31-jarige Turk en een 22-jarige Bulgaarse aangehouden De twee bleken illegaal in Nederland te verblijven. De man bediende zich van een vervalst Grieks paspoort. De twee zijn in vreemdelingenbewaring gegaan.

MAN AANGEHOUDEN NA IN BRAND STEKEN WONING, Oss

Vrijdagavond is een 31-jarige man van Syrische afkomst aangehouden voor brandstichting in een woning aan de Marsweg in Oss. De man was als uitgeprocedeerde asielzoeker woonachtig in het huis in Oss. Hij zou brand gesticht hebben omdat hij andere woonruimte wilde hebben. In de woning brandde een stoel uit en liep de vloerbedekking brandschade op. Een medebewoner bluste de brand. De verdachte is inverzekeringgesteld.