PERSBERICHTEN DISTRICT APELDOORN 7 OP 8 FEBRUARI

Apeldoorn

Belediging agent

Stationsstraat

7 februari omstreeks 19.05 uur

Agenten waren bezig om een automobilist aan te spreken op zijn verkeersgedrag. Iets verderop stond een groepje mensen toe te kijken. Eén van de mensen, een 34-jarige inwoner uit Apeldoorn, begon tegen de politiemensen te schelden. Dat nam zodanige vormen aan dat de agenten overgingen tot aanhouding van die persoon wegens belediging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn

Inbraak woning

Bierbrouwershorst

7 februari tussen 19.00 en 19.35 uur

Een 41-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de woning. De voordeur werd geforceerd om binnen te komen. Weggenomen werden o.a. geluidsapparatuur, spelcomputer en spelletjes, sieraden en een telefoon.

Apeldoorn

Autoinbraken

In de avond of nacht van 6 op 7 februari werd in een aantal auto s ingebroken. Op 6 februari werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan De Bron in Apeldoorn. De eigenaar was vergeten de auto af te sluiten. Ontvreemd werd een autoradio-cdspeler. Op De Brug in Apeldoorn bleef het bij een poging. Hier werd wel het portierslot beschadigd, maar lukte het niet het portier te openen. Op de Vosweide werd uit een auto eveneens een autoradio-cdspeler ontvreemd.

Beekbergen

Inbraak in caravans

Klein Paradijs

1 februari tussen 00.00 en 16.00 uur

Een 52-jarige inwoonster uit Den Helder deed aangifte van inbraak in een berghok bij haar caravan op een camping. De daders kwamen op het terrein door het prikkeldraad door te knippen tussen de camping en de openbare weg. Vermoedelijk is in meerdere caravans ingebroken of hiertoe een poging gedaan. Hier moeten nog aangiftes van binnenkomen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Apeldoorn

Inbraak in kerk

Hoofdstraat

7 februari tussen 13.00 en 15.30 uur

Werd aangifte gedaan van inbraak in een kerk. Men verschafte zich toegang door een ruit te vernielen en vervolgens de deur vanaf de binnenzijde te openen. Een klein geldbedrag werd ontvreemd.

Apeldoorn

Winkeldiefstal

Hoofdstraat

8 februari 11.34 uur

Bij een winkeldiefstal werd een 41-jarige inwoner uit Apeldoorn betrapt. Hij nam een accuboormachine weg. Uit het onderzoek door de politie bleek dat het hier een zogenaamde veelpleger betreft, die op de veelplegerslijst voorkomt. Conform de afspraken werd contact opgenomen met justitie. De verdachte zal aanstaande maandag worden voorgeleid voor de Officier van Justitie. Tot dat moment blijft de verdachte vastzitten.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54