PERSBERICHTEN DISTRICT Noord-West VELUWE 7 OP 8 FEBRUARI

Nunspeet

Rijden onder invloed

A 28

8 februari 02.40 uur

De politie kreeg melding van een getuige die achter een auto reed, bestuurd door een 50-jarige inwoner uit Amsterdam, dat die bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol was. De politie onderschepte de automobilist. Bij controle blies de man 760 ug/l, wat neerkomt op 1.8 promil. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk

Belediging

Bruggestraat

8 februari 01.03 uur

De politie wilde op de Bruggestraat bemiddelen in een onenigheid. De ene partij verwijderde zich op bevel van de politie, de andere bleef staan en begon de politieagenten uit te schelden en weigerde weg te gaan. De man, een 30-jarige inwoner uit Lelystad werd aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake belediging en niet voldoen aan een bevel.

Ermelo

Autobrand

Chevallierlaan

8 febrauri omstreeks 00.44 uur

Kreeg de politie melding van een autobrand. Op de parkeerplaats achter het gemeentehuis bleek de auto van een 26-jarige inwoonster uit Ermelo in brand te staan. De brandweer bluste de brand en de auto werd weggesleept.

Nunspeet

Brand

Oosteinderweg

7 februari 22.21 uur

De politie kreeg melding van een brand in het sportcentrum De Brake. Bleek dat gordijnen vlam hadden gevat in één van de zalen, waar het personeel bezig was een barbeque voor te bereiden. De brand ontstond op het moment dat even niemand in de zaal aanwezig was. De beginnende brand werd snel geblust door het personeel. Maar als gevolg van de rookontwikkeling werd het complex wel ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse en na enige tijd kon het pand weer worden vrijgegeven nadat de rook was weggetrokken. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend.

Harderwijk

Brand

Willem Kloosstraat

7 februari 19.00 uur

De politie kreeg melding van een brand in een woning. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de brand al geblust door de bewoners. De bewoner werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis voor controle, omdat hij rook had ingeademd. De brand ontstond in de keuken. Een juspan stond op te hoog vuur en daardoor sloeg de vlam in de pan. Ook de afzuigkap vatte daardoor vlam. De brandweer zorgde voor het nablussen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend.

Elspeet

Ongeval

Staverdenseweg kruising Hooiweg-Middenweg

7 februari omstreeks 17.25 uur

Op de kruising vond een ernstig verkeersongeval plaats. Een 57-jarige automobilist uit Doornspijk wilde op de kruising linksaf slaan. Juist op het moment dat hij wilde afslaan werd hij van achteren aangereden door een 21-jarige automobilist uit Elspeet. Deze bestuurder raakte als gevolg van de aanrijding gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten totall loss.

Ermelo

Vernieling

Lion Cachetstraat

7 februari

Een 51-jarige inwoonster uit Ermelo deed aangifte van vernieling van haar auto. Door onbekenden werd in de avond of nacht van 6 op 7 februari een hakenkruis op de auto, een zwarte Renault Twingo, gespoten met grijze verf.

Elburg

Vernielingen

J.P. Broekhovenstraat

7 februari

De politie heeft 7 jongens uit Oldebroek, Elburg, Doornspijk en t Harde aangehouden terzake vernieling. De jongens, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, waren een bedrijf binnengegaan. Daar hebben ze diverse vernielingen aangericht. Zo werden brandblussers leeggespoten en werd rondgereden op een heftruck. Door de botsingen met deze heftruck werden twee machines in het bedrijf beschadigd. Na verhoor zijn de jongeren weer in vrijheid gesteld.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54