PERSBERICHTEN DISTRICT ACHTERHOEK 7 OP 8 FEBRUARI

Doetinchem

Vechtpartij

Doctor Huber Noodtstraat

8 februari 05.13 uur

De politie kreeg melding van een massale vechtpartij. Bleek dat tussen een groep van ongeveer 100 mensen verschillende vechtpartijen gaande waren. Politieagenten zaten o.a. hoe een 21-jarige man uit Doetinchem met een houten knuppel naar een 19-jarige inwoner uit Zutphen sloeg en hem op het bovenlichaam raakte. Daarna bleef hij om zich heen slaan met de knuppel. Agenten in burger konden de man aanhouden. Hij werd voor verhoor ingesloten. De inwoner uit Zutphen werd naar het ziekenhuis gebracht om aan een hoofdwond behandeld te worden. Aanleiding voor de vechtpartij was een onenigheid in een horecagelegenheid, die op straat werd voortgezet.

Tijdens het optreden van de politie werd nog een 21-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij viel de agenten herhaalde malen lastig en begon hen vervolgens uit te schelden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake belediging.

Borculo

Mishandeling

Spoorstraat

8 februari omstreeks 05.12 uur

Een inwoner uit Borculo werd wakker van lawaai op straat. Toen hij naar buiten keek zag hij vier jongens bij geparkeerde auto s staan. Hij zag hoe één van de jongens een duik op de motorkap van één van de geparkeerde auto s nam. De man ging direct naar buiten en ging het viertal achterna. Hij greep één van de jongens vast, maar kreeg vervolgens een klap van een andere jongen. De aangever liep een hoofdwond op. Drie van de jongens gingen er vervolgens vandoor. De vierde bleef staan en is samen met de aangever naar het politiebureau gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontroles

Op de Molenweg in Breedenbroek werd 7 februari tussen 16.25 en 17.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 22 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

Borculo

Diefstal

Hoflaan

6 februari tussen 15.45 en 17.15 uur

Een 12-jarige meisje uit Borculo deed aangifte van diefstal van een tas met gymkleding uit het Gemeenschapshuis aan de Hoflaan. Het meisje is behoorlijk gedupeerd door de diefstal, want in de tas zat ook een zogenaamde buitenbeugel met een waarde van 1500,- euro. De politie hoopt dat de dader, voor wie de beugel van geen enkele waarde is, de tas met beugel terugbezorgt op zodanige manier dat het meisje haar beugel weer terug krijgt. Ook het is mogelijk dat mensen de tas gevonden hebben, maar dit nog niet bij de politie gemeld hebben.

Doetinchem

Poging inbraak

Havenstraat

Tussen 6 februari 20.15 en 7 februari 01.15 uur

Een 56-jarige inwoner uit Doetinchem deed aangifte van poging tot inbraak in een bedrijf. De daders probeerden op verschillende plekken rond het bedrijf binnen te komen. Diverse kozijnen en deuren liepen schade op, maar het lukte niet om binnen te komen. Wel forceerden ze het slot van een berghok, maar daar lag niets van waarde. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden.

Winterswijk

Diestal met bedreiging

Misterstraat

8 februari omstreeks 12.30 uur

Een 59-jarige inwoner uit Aalten werd aangehouden. Hij pleegde een winkeldiefstal bij een winkel aan de Misterstraat. Toen het winkelpersoneel hem daar op aansprak trok de man een mes en bedreigde het personeel ermee. Hij ging er vervolgens vandoor. Door de eigenaar van de winkel en enkele getuigen werd de man achtervolgd, waarbij hij steeds dreigende bewegingen met het mes in hun richting maakte. Even later kon hij door de politie worden aangehouden. Het mes werd in beslaggenomen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54