Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Fietsenkijkdag
URK/EMMELOORD Iedereen die aangifte had gedaan van fietsendiefstal kon zaterdag terecht op de fietsenkijkdag op Urk en in Emmeloord. `s Morgens van 09.30 tot 12.30 uur op Urk en `s middags van 13.30 tot 16.30 in Emmeloord. Achter politiebureau Urk en op de binnenplaats van politiebureau Emmeloord stonden in totaal zo`n 60 gevonden en in beslag genomen fietsen te wachten op hun eigenaar. Tijdens de dag kwamen 65 bezoekers (met hun aangifteformulier) kijken of hun fiets erbij stond. Zes fietsen konden op die manier weer terug naar hun rechtmatige eigenaar. De overige fietsen blijven nog een half jaar staan bij de bureaus, en gaan dan naar de Domeinen.

Aanhouding inbreker
ALMERE Na een inbraak in een woning aan de Overgouw is zaterdagmiddag een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd tijdens zijn inbraak gestoord door de bewoner die thuis kwam en ging er vandoor zonder buit. Op basis van zijn signalement kon hij op De Steiger worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor en daarna in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole
URK Aan de Urkerweg en aangrenzende wegen is zaterdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn acht bromfietsers gecontroleerd, waarvan vijf en bekeuring kregen. Twee voor het rijden zonder helm en drie (uit Urk) zijn aangehouden op de Ransuil en overgebracht naar het bureau voor rijden onder invloed:
- Een bromfietster (20) is aangehouden met een promillage van 0.7 en kreeg hiervoor een boete van 75 euro en een van 57 euro omdat zij geen bromfietscertificaat had.

- Een 19-jarige bromfietser probeerde er vandoor te gaan bij het zien van de surveillanten, maar werd eveneens gestopt in de buurt van de Ransuil. Hij stopte, maar viel om met zijn brommer. Hij had een promillage van 1.55 en kreeg naast een rijverbod van zeven uren een proces verbaal voor een dagvaarding.

- Een 17-jarige bromfietser had een promillage van 1.0 en kreeg een bekeuring en een rijverbod van vijf uren.
Anderhalf uur na de verkeerscontrole werd op dezelfde locatie een automobilist van 21 jaar, uit Emmeloord, aangehouden. Ook hij verkeerde onder invloed: hij is overgebracht naar het bureau, had een promillage van 0.65 en kreeg een boete van 190 euro.

Alcoholcontrole
ALMERE Twee automobilistes uit Almere van respectievelijk 32 en 52 zijn zaterdagavond aangehouden bij een alcoholcontrole ter hoogte van de tankstations op de Noorderdreef. De 32-jarige verkeerde onder invloed (0.7 promille) en kreeg een transactie. De 52-jarige werd twee uur later aangehouden met een promillage van 0.9. Zij verklaarde dat zij ruzie had gehad en was weggereden. Ze had geen rijbewijs en is overgebracht naar het bureau. In totaal zijn tussen 18.00 en 01.30 uur 165 automobilisten gecontroleerd op rijden onder invloed.

Aanrijding met letsel
ALMERE Bij een aanrijding tussen twee auto`s op de kruising Spoordreef/Waddendreef zijn zaterdagavond drie Lelystedelingen (twee van 17 en een van onbekende leeftijd) gewond geraakt. Een 18-jarige Lelystedeling reed op de Waddendreef vanaf de Muziekdreef richting station, toen hij door nog onbekende oorzaak in botsing kwam met een 32-jarige automobilist uit Almere, die op de Spoordreef vanaf de Hospitaalweg richting Hogering reed. De auto van de 18-jarige sloeg daarbij over de kop, waarna twee van de drie passagiers gewond raakten. Een van de 17-jarigen raakte bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Beide 17-jarigen zijn met hoofdwonden per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de een naar het Flevoziekenhuis, de ander naar het AMC. De Almeerder is met nekklachten per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De 18-jarige bestuurder uit Lelystad bleef ongedeerd.

ALMERE Op de Klarenbeekstraat is zaterdagmiddag een 4-jarig jongetje uit Almere gewond geraakt na een aanrijding met een 17-jarige bromfietser uit Almere. De bromfietser reed vanaf de Polderdreef richting Spoorbaanpad en zag op de kruising met de Klarenbeekstraat een klein kindje op de fiets oversteken. Hij remde, maar kon het jongetje, dat eveneens op een fietsje achter het fietsende kindje overstak vanaf het Heerenbeekplantsoen, niet meer ontwijken. Het jongetje is met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed
ALMERE Wegens gevaarlijk rijgedrag op de A6 is een 19-jarige automobilist uit Lelystad zaterdagnacht aangehouden. Ter hoogte van een tankstation vergat hij de oprit te nemen, stopte op de snelweg en keerde. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij een promillage had van 0.9. Hij kreeg een boete en een rijverbod van drie uren.