tel.: 072-5400653
Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport

Betreft: PERSBERICHT:

UITDAGING/AHC KOLPING VERLIEST MET 40-27 VAN LANDSKAMPIOEN WEALER/V&L

GELEEN - Zaterdag 8 februari verloor de Alkmaarse debutant Uitdaging/AHC Kolping na een ruststand van 22-12 met 40-27 van regerend landskampioen Wealer/V&L in het Limburgse Geleen. Na afloop van de eerste helft was bijna iedereen ervan overtuigd dat de Alkmaarders in de tweede helft zouden worden afgeslacht door de Limburgers. Aan het eind van de eerste helft hadden de Limburgers de mannen van trainer/coach Alex Vaassen namelijk een lesje effectief handballen gegeven.

Verantwoordelijk voor dat lesje was vooral de Limburger Martijn Rietbroek, in zijn tweede wedstrijd na de winterstop, na een meniscusoperatie. Na ruim twintig minuten werd Rietbroek ingebracht en iedere aanval werd bijna bekroond met een doelpunt. Zelf nam hij erin die slotfase vier voor zijn rekening.

Achteraf was het daarom zeer knap van de Alkmaarders dat zij bleven knokken voor hun kansen en in de tweede helft zelfs nog kans zagen vijftien maal te scoren. In diezelfde tweede helft bouwde V&L zijn voorsprong uit tot een verschil van maximaal vijftien goals.

Het was in Limburg ook weer de wedstrijd van de ´zwagers`. AHC Kolping speler Martin van Hal werd met totaal negen goals, hij miste voor de Alkmaarders nog twee strafworpen van de totaal zes toegekend, werd de winnaar. Zijn zwager Martijn Rietbroek bleef bij de Limburgers steken op acht goals.

In de tweede helft viel ook het prima handballen op van Jos Ruijter aan Alkmaarse kant. Hij scoorde enkele schitterende goals evenals Remco Bakker met goal nummer 23.

De Alkmaarse doelmannen Martijn Cappel en in de laatste tien minuten Joderick Binnendijk keepten goed en hielden de Limburgers af van meerdere goals.

Het prima leidende arbitrale duo Dzemidzic en Pavlovic gaf totaal vijf tijdstraffen aan de Alkmaarders, tweemaal Van Hal en tweemal Ter Horst en eenmaal Ruud Dekker. De Limburgers kregen evenveel tijdstraffen.

Scoreverloop 1e helft:

1-0, 2-0 (2e minuut), 2-1 Martin van Hal (4e minuut), 2-2 Marco Ton, 3-2, 3-3 strafworp Martin van Hal (7e minuut), 4-3, 5-3, 5-4, Van Hal, 6-4, 6-5, Ton (10e minuut), 7-5, 8-5, 9-5, 9-6 Van Hal (14e minuut), 10-6, 10-7 strafworp Van Hal (15e minuut), -16e minuut, Van Hal mist strafworp, 10-8 Ton, >12-8, 13-8 strafworp (van de totaal drie toegekende in de eerste helft slecht een benut), 13-9 strafworp Van Hal (22e minuut), 14-9, 14-10, Jitse Blommenstein, 15-10 (eerste goal Rietbroek in 24e minuut), 15-11 Stephan Doesburg, > 17-11, 17-12 Blommenstein (26e minuut)>22-12

Scoreverloop 2e helft:

23-12, 23-13 Serge ter Horst (32e minuut) >25-13, 25-14 Doesburg (35e minuut), >26-14, 26-15 Ton (36e minuut), >28-15, 28-16 strafworp Van Hal (39e minuut), 28-17 Van Hal, >30-17, 30-18 Jos Ruijter, 31-18, 31-19 Ton (44e minuut), >33-19, 33-20 Jos Ruijter (46e minuut) 46e minuut, Van Hal mist zijn tweede strafworp, >35-20 (49e minuut), 35-21 Arne Boersma (49e minuut), 51e minuut, Binnendijk vervangt Cappel op AHC doel en stopt gelijk strafworp, 35-22 Jos Ruijter (52e minuut), 36-22, 37-22, 37-23 Remco Bakker (55e minuut), 38-23, 38-24 Blommenstein (55e minuut), 39-24, 39-25 Van Hal (57e minuut), 40-25, 40-26 Jos Ruijter, 40-27 Blommenstein.

Topscoorders bij Wealer/V&L werden met ieder acht goals Roel Adams en Martijn Rietbroek.