Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 12.00 uur

Alcohol- en verkeerscontroles

WOERDEN Bij een alcoholcontrole op de Wulverhorstbaan in de nacht van 8 februari tussen 00.00 en 02.00 uur bleken de gecontroleerde bestuurders zich keurig aan de regels te hebben gehouden. Geen van de 82 bestuurders die moesten blazen had teveel geblazen.

ABCOUDE/LOENEN - Bij een verkeerscontrole op de Hoogstraat in Abcoude en de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht op zaterdagmiddag tussen 12.30 en 17.30 uur heeft de politie 29 proces-verbalen opgemaakt.

In Abcoude werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een parkeerkaart in de blauwe zone en 5 bekeuringen voor het parkeren op het trottoir. In Loenen kunnen 11 bestuurders een proces verbaal tegemoet zien voor het niet dragen van een autogordel en een bestuurder voor het niet voeren van een kentekenplaat op een aanhanger.

Omstreeks 03.30 werd een 23-jarige vrouw aangehouden op de Zilverschoon wegens het rijden onder invloed. De vrouw bleek 80 ugl. in haar lichaam te hebben. Ze kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

WILNIS Bij een snelheidscontrole op de Provinciale weg N 212 op zaterdagochtend tussen 10.30 en 12.30 uur zijn ruim 800 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Van de 816 bestuuders reden er 77 te hard. Waar 80 km/uur is toegestaan werd een maximum snelheid gemeten van 118 km/uur.

BREUKELEN - Op de Breukelerwaard werden op zaterdagavond tussen 19.45 en 21.15 uur 180 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Een van hen een 36-jarige man uit Vreeland - bleek met 110 ugl. in zijn lichaam achter het stuur te zitten. Hij heeft een rijverbod gekregen en een proces verbaal.

Een 26-jarige man uit Bunnik werd zaterdagavond aangehouden toen hij met grote snelheid en onder invloed van alcohol over de A2 reed. Bij de staandehouding kon de man zijn rijbewijs niet tonen en bleek de APK te zijn verlopen. Een ademanalysetest op het politiebureau gaf 140 ugl. aan. De man was al eerder bekeurd voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

MONTFOORT Het was niet de eerste keer dat een 42-jarige bromfietsbestuurder uit Montfoort is betrapt op het rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole bleek de Montfoorter met 155 ugl in zijn lichaam toch op zijn bromfiets te zijn gestapt. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en een dagvaarding voor verantwoording bij de rechter.