Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 12.00 uur

Verkeersovertreders

NIEUWEGEIN - Een 31-jarige man uit San Vicente (land onbekend) is zaterdagnacht om 03.00 uur bij een alcoholcontrole op de Blokhoeve aangehouden wegens het rijden onder invloed. De ademanalysetest op het politiebureau gaf 465 ugl aan. Het internationaal rijbewijs van de man is ingenomen tot op het moment dat hij aan het bureau de opgelegde boete komt betalen.

Op de Sluyterslaan is zaterdagnacht omstreeks 00.00 uur een 30-jarige man uit Nieuwegein aangehouden die met een flinke slok te veel achter het stuur van zijn auto was gekropen. De bestuurder viel op doordat hij steeds met zijn lichten naar een surveillanceauto seinde die voor hem reed. Uit een ademanalysetest op het bureau bleek dat de man 830 ugl in zijn lichaam te hebben. De man kreeg een rijverbod opgelegd en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Een 28-jarige bestuurder uit Nieuwegein heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met een snel van 157 km/uur per uur over de A2 westbaan reed, terwijl 100 km/uur is toegestaan. Vlak voor Oudenrijn kon de politie de man staande houden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

VIANEN Een 47-jarige man uit Bergschenhoek is zaterdagavond onder invloed van alcohol met zijn auto op de Westelijke Parallelweg tegen een boom gereden.

De man verloor in de bocht de macht over het stuur en kwam omgekeerd aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. Op het politiebureau bleek de man 485 ugl. in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en heeft een dagvaarding meegekregen.

Oplichtster gepakt

NIEUWEGEIN een 43-jarige vrouw uit Amsterdam is zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur aangehouden op verdenking van oplichterij.

Toen de vrouw een winkel aan de Passage binnenging werd zij herkend door de bedrijfsleider. De bedrijfsleider had haar al eerder aangehouden voor diefstal. De man zag hoe de vrouw spullen uit de winkel pakte en aan de kassa met oude bonnetjes om ruilgeld vroeg. De bedrijfsleider die inmiddels achter de kassa was gaan zitten, gaf haar het geld in de wetenschap dat hij de vrouw buiten de winkel zou kunnen aanhouden. Toen de vrouw naar buiten liep heeft de bedrijfsleider haar inderdaad aangehouden en de politie ingeschakeld. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Geslaagde reanimatie

NIEUWEGEIN Een 82-jarige mevrouw uit Nieuwegein dankt haar leven aan een geslaagde reanimatie. De vrouw stond bij een slagerij aan de Handelskade toen zij in elkaar zakte. Gealarmeerde politiemensen begonnen direct met reanimatie en slaagde er in de hartslag en ademhaling weer op gang te brengen. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.