Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2003 Persberichten district Eemland noord, 12.30 uur

Autokrakers aangehouden

SOEST Twee mannen van 26 en 19 jaar, allebei afkomstig uit Soest, zijn zaterdagavond omstreeks 23.30 uur aangehouden op verdenking van een autokraak aan de Verlengde Talmalaan.

Op basis van een signalement van een getuige kon de politie de mannen op de Rubenslaan aanhouden. De gestolen autoradio lag op een braakliggend terrein op de hoek van de Soesterengenweg. Beide heren zijn voor nader verhoor meegenomen naar het bureau en konden daar de nacht doorbrengen.

Man zwaar mishandeld

BAARN Een 17-jarige jongen uit Baarn is zaterdagnacht omstreeks 1.30 uur op de Wijkamplaan om onbekende reden zwaar mishandeld.

Volgens getuigen stond de jongen op de hoek van de Lepelaarstraat Wijkampstraat met iemand te praten toen er uit de Torenlaan een auto kwam aanrijden. De bestuurder stapte uit en sloeg het slachtoffer met een vuist neer. In de auto zat nog een andere man die zich niet met het voorval bemoeide. Het slachtoffer is met verwondingen overgebracht naar het UMC. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de toedracht van de mishandeling. Getuigen kunnen via 0900 8844 (lokaal tarief) contact opnemen met de politie Eemland noord.

26 bestuurders rijden te hard

SOEST - Bij een snelheidscontrole op de Birkstraat zijn zaterdagmiddag tussen 10.30 en 13.15 uur 26 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. In totaal passeerden ruim 2800 voertuigen de snelheidsradar. Waar 50 km/uur is toegestaan, was de hoogst gemeten snelheid 63 km/uur.