Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2003
Persberichten Stad Utrecht, 12.30 uur

Getuigen tasjesroof gezocht

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag is een vrouw bij een woning aan de Oudenoord van haar tas beroofd. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Tussen 02.00 en 03.00 uur wilde de 27-jarige vrouw uit Utrecht haar woning binnen gaan. Op dat moment werd haar tas van haar schouder gerukt. Ze zag twee onbekende mannen wegrennen waarvan een man een beige jas droeg. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardenveld via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Verdachten met uitpraatprocedure aangehouden

UTRECHT- In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie vijf inzittenden op de Amsterdamsestraatweg volgens een uitpraatprocedure uit de autogkregen. Zij werden verdacht van betrokkenheid bij een bedreiging met een vuurwapen in een horecagelegenheid aan het Thomas A Kempisplantsoen.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding van de bedreiging binnen. Ter plaatse aangekomen, bleken de verdachten met een auto te zijn vertrokken. Later in de nacht, omstreeks 05.15 uur, zagen surveillerende agenten de betreffende auto op de Amsterdamsestraatweg en gaven een stopteken. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen hebben de agenten de bestuurder en de vier inzittenden via een uitpraatprocedure uit de auto gehaald. Aangezien een van de inzittende bedreigend gedrag vertoonde, is deze met enig geweld aangehouden. De inzittenden waren drie mannen van 17, 22 en 30 jaar en twee vrouwen van 16 en 27 jaar, allen afkomstig uit Utrecht. Zij bleken in het bezit te zijn van harddrugs, deze is inbeslaggenomen. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie een jongen aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Gambiadreef.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding binnen en ter plaatse gekomen zagen de agenten vier jongens wegrennen en zich in de bosjes verstoppen. Om de jongens te vinden werden politiehonden erbij geroepen om te zoeken. Toen de politie de honden wilde inzetten, kwam een verdachte vrijwillig tevoorschijn. De 16-jarige jongen uit Utrecht werd meegenomen naar het bureau. Een zoektocht naar de overige drie leverde niets op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Eenzijdige aanrijding onder invloed

UTRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag heeft een man een glazen scheidingswand op de Biltstraat aangereden. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding van het ongeval binnen. Ter plaatse gekomen bleek de 47-jarige bestuurder uit Utrecht tegen een glazen scheidingswand nabij een bushalte te zijn gereden. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek de man 730 ugl in zijn lichaam te hebben zitten, hiervoor werd zijn rijbewijs ingenomen.

Inval in horecagelegenheid
UTRECHT - Tijdens een inval in een horecagelegenheid aan het Thomas A Kempisplantsoen heeft de politie zondagochtend rond 04.00 uur 15 personen aangehouden.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de horecagelegenheid vuurwapens aanwezig zouden zijn. Bij onderzoek in het pand werd achter de bar een vuurwapen aangetroffen. Bij een van de bezoekers werd een zogenaamd geheim vuurwapen aangetroffen in de vorm van een sleutelhanger. Binnen zijn ongeveer vijftig bezoekers aan de kleding onderzocht. De politie die voor deze actie 60 medewerkers inzette, inclusief het arrestatieteam, heeft in totaal 15 verdachten aangehouden.
Er zijn 8 personen aangehouden voor de vreemdelingenpolitie. Voor overtreding van de Vuurwapenwet en de Opiumwet zijn 6 mannen aangehouden. Verder werd een van huis weggelopen minderjarig meisje uit Maarssen aangehouden. Naast de vuurwapens werd ook nog een hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. De afdeling Bijzondere Wetten van de politie heeft in afwachting van een nadere beslissing van de burgemeester, de horecagelegenheid aan het Thomas A Kempisplantsoen gesloten.