Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 9-02-2003 Persbrichten District Kerkrade
Heerlen

Persberichten

Eygelshoven; dagopbrengst bakker geroofd
Zaterdagmiddag omstreeks 17.25 uur, werden twee medewerksters van een bakker beroofd van de dagopbrengst die zij bij een Bank aan de Laurastraat in Eygeshoven wilden deponeren.
Op het moment dat de vrouwen bij de Bank doende waren duwde de dader met geweld tegen een van de hen en griste vervolgens een deel van het geld weg. Hij vluchtte in de richting van de flats aan Terbruggen en vervolgens via de parkeerplaats aan de Smalweide en de Torenstraat naar de Schweitzerstraat. Daar is hij in een gereedstaande auto gestapt. Dit betreft een oud model Toyota Corolla, kleur blauw. Deze auto, die bestuurd werd door een andere man, reed weg in de richting van de Wackerstraat.
Omdat er nogal wat publiek op de been was, is het aannemelijk dat er meer mensen getuige van de beroving moeten zijn geweest. Daarom roept de politie getuigen op zich te melden.

Landgraaf; jongeren bekeurd op het Sunplein
Zaterdagavond werden bij een controle op het Sunplein in Landgraaf twee jongeren aangehouden en werd tegen acht anderen proces-verbaal opgemaakt.
De bekeuringen werden uitgeschreven voor het urineren op straat, onnodig claxonneren, niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en het parkeren op een taxistandplaats. De twee aanhoudingen werden verricht voor openbare dronkenschap en baldadigheid. De controle werd uitgevoerd in het kader van de overlastbestrijding.