Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 9-02-2003 Persbrichten District Heerlen
Heerlen

Persberichten

Heerlen; acties preventief fouilleren voortgezet

Vrijdag- en zaterdagavond zijn, op dezelfde wijze waarop dat ook op donderdagavond gebeurde, door politiemensen van de basiseenheid Heerlen-Centrum, ondersteund door mensen van de Koninklijke Marechaussee preventieve fouilleringacties gehouden. Vrijdagavond werden in het Heerlens centrum circa 35 personen gefouilleerd en 50 auto`s gecontroleerd op de aanwezigheid van wapentuig. Er werden twee messen, een bahcosleutel en een honkbalknuppel in beslag genomen. Een persoon werd aangehouden omdat hij bijna 50 gram harddrugs bij zich had. Zaterdagavond, de derde achtereenvolgende avond, nam de politie nog eens 2 messen , een hakmes en een schaar in beslag.

Heerlen, alcoholcontrole
In de nacht van zaterdag op zondag hield het Verkeershandhavingsteam op de Looierstraat een alcoholcontrole. 132 Automobilisten moesten een blaastest ondergaan. Negen autobiblisten kregen een bekeuring omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd. De blaastesten varieerden tussen de 0,6 en 1,8 promille.

Brunssum; inbreker aangehouden
Zondagmorgen omstreeks 03.45 uur werd in een school aan de Prins Hendriklaan een 18-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. Agenten die poolshoogte namen omdat het alarm was afgegaan, troffen de Heerlernaar aan in een kast van een ruimte op de tweede verdieping. De man is ingesloten.

Randsdaal; ernstig gewond na aanrijding met gestolen auto In de nacht van zaterdag op zondag vond er omstreeks 03.30 uur op de Randsdalerweg een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een 19-jarige inwoner uit Heerlen ernstig gewond raakte. De Heerlenaar, die de auto waarin hij reed, eerder in de nacht in Valkenburg had gestolen, raakte op zeker moment de macht over het stuur kwijt, waarna hij tegen muur botste. De brandweer moest de man uit de auto bevrijden, omdat hij bij de aanrijding bekneld raakte. Hij werd met diverse ernstige botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

Heerlen; auto zwaar beschadigd door explosie
Zaterdagavond omstreeks 21.55 uur raakte een auto die geparkeerd stond op de Prof. Asserstraat in Hoensbroek, door een explosie zwaar beschadigd. Enkele andere geparkeerde auto`s liepen eveneens lichte schade op. De politie, die een onderzoek is gestart naar de toedracht, vraagt getuigen zich te melden.