Walter Capiau op N-VA-lijst (09/02/03)

Ondergetekende, Walter Capiau, stelt zich bij de eerstvolgende verkiezingen kandidaat voor de N-VA. Op de senaatslijst bekleed ik de duwersplaats, op de West-Vlaamse kamerlijst de tweede plaats, dat werd gisteren beslist door de partijraad van de N-VA.

Als bewuste Vlaming, meen ik dat het vandaag mijn plicht is om mijn verantwoordelijkheid op te nemen. Ik kan niet langs de kant blijven staan wanneer de regeringspartijen, onder andere met een ondemocratische kiesdrempel, alles in het werk stellen om de N-VA uit het parlement te houden en de mond te snoeren.

Het is mijn oprechte overtuiging dat er in de politiek nood is aan een rechtlijnige Vlaamse partij. De N-VA zegt waar het op slaat, maar bovenal blijft ze trouw aan het gegeven woord. Dat hebben de parlementsleden van de N-VA met verve bewezen ten tijde van het Lambermontakkoord en de daaropvolgende VU-perikelen. Wanneer uit peilingen blijkt dat maar liefst 1 op 4 Vlaamse kiezers niet weet op welke partij men zal stemmen op 18 mei, dan getuigt dit van ontreddering en ontgoocheling in de partij waar men vroeger op stemde. Met haar duidelijk programma en rechtlijnig handelen, biedt de N-VA de kiezer daarentegen een stevige houvast.

Niet alleen als bewuste Vlaming, maar ook als bedrijfsleider meen ik dat het absoluut nodig is dat de N-VA in het parlement vertegenwoordigd is.

Als enige partij verdedigt zij consequent het algemeen Vlaams belang en houdt ze voet bij stuk wanneer het nodig is. De N-VA wil dat de Vlamingen hun eigen boontjes kunnen doppen. En dat ze dus bvb. zélf kunnen beslissen over hun eigen economisch beleid, over hun eigen belastingen en over hun eigen tewerkstellingsbeleid. We kunnen toch niet hulpeloos blijven toekijken hoe steeds meer bedrijven uit Vlaanderen wegtrekken en de werkloosheid steeds maar toeneemt ? Vlaanderen en Wallonië hebben elk een eigen economie en dus hebben zij ook een eigen beleid nodig, dat weet toch iedereen.

Wij moeten zelf maatregelen kunnen nemen bijvoorbeeld door de loonkost te verlagen of door ervoor te zorgen dat het Vlaams ondernemerschap maximaal gestimuleerd wordt, dat er een echt sociaal statuut komt voor de zelfstandigen enz. Heel wat Vlamingen willen wel een eigen bedrijf opstarten en zorgen voor werkgelegenheid maar daarvoor ontbreken de stimulansen.

Terwijl tal van politici louter streven naar het statuut van Bekende Vlaming, wil ik, zoals Geert Bourgeois het omschreef, een Betrokken Vlaming zijn : iemand die belangeloos verantwoordelijkheid opneemt voor de gemeenschap. Politici moeten zich bezig houden met politiek, met datgene waarvoor ze door de mensen verkozen zijn. En dus niet met optredens in allerhande TV-programmas die niets met politiek te maken hebben.

Om al deze en nog vele andere redenen neem ik deel aan de verkiezingen, om alle bewuste Vlamingen duidelijk te maken dat de N-VA niet uít het parlement, maar erín moet.

Auteur:
Walter Capiau
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02 / 219 49 20
Fax: 02/ 217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be

Start


---