Nieuwsbericht

zondag, 9 februari 2003, 14.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal uit woning

- Alkmaar, 7 februari 2003.
Op vrijdag is tussen 01.00 en 16.00 uur ingebroken in een woning aan het Scharloo. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De gehele woning is doorzocht. Er worden twee gouden horloges vermist, een flatscreen en een DVD-speler. De politie heeft schoensporen aangetroffen en veiliggesteld.

- Alkmaar, 9 februari 2003.
Om 01.00 uur kwam een melding van een inbraak in een woning aan de IJsselstraat. Daar constateerde de politie dat aan de achterzijde een raam geforceerd was, waardoor iemand binnen kon komen. De gehele woning was doorzocht. Maar kennelijk is de inbreker op de vlucht geslagen, toen de bewoonster wakker werd. Hij liet diverse 'klaar gezette' spullen achter in de woning. Nog onduidelijk is wat wel is meegenomen.

Aanhouding i.v.m. gevaarlijk rijgedrag
Alkmaar, 7 februari 2003.
Een 20-jarige Alkmaarder is omstreeks 20.00 uur in de Walcherenstraat aangehouden, nadat hij met veel te hoge snelheid door de parkeergarage van WC de Mare had gereden. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid rijden, terwijl er vanwege koopavond ook publiek in de parkeergarage liep. Zij hoorden hem met slippende banden door de bochten gaan, hebben hem gevolgd en aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de technische staat van de auto wordt onderzocht.

Onder invloed

- Alkmaar, 8 februari 2003.
De politie heeft omstreeks 02.00 uur op de Diamantweg een 22-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden, die teveel alcohol gedronken had. De man blies 575 ug/l. Dat is ruim 2,5 keer teveel. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

- Alkmaar, 8 februari 2003.
Een 24-jarige Heerhugowaarder werd omstreeks 04.00 uur op de Hoeverweg staande gehouden nadat hij op de Heilooertolweg door rood gereden was. Toen bleek, dat hij ook teveel alcohol had gedronken, werd hij aangehouden. Hij had ruim 2 keer teveel gedronken en bekende door rood te zijn gereden. Hij is beboet en moest zijn auto 4 uur laten staan i.v.m. een rijverbod.

- Alkmaar, 9 februari 2003.
Op de Hertog Aalbrechtweg is om 02.00 uur een 20-jarige automobilist uit Noord-Scharwoude aangehouden, die bijna 2 keer teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.
- Castricum, 9 februari 2003.
Om 02.30 uur werd op de Prinses Margrietstraat een 24-jarige man uit Heemskerk aangehouden. Hij bestuurde zijn auto terwijl hij 1,5 keer teveel gedronken had. Ook hij is bekeurd en moest zijn auto 2 uur laten staan.

Controle fietsverlichting
Castricum, 8 februari 2003.
Op de Beverwijkerstraatweg heeft de politie om 03.30 uur drie personen bekeurd voor het fietsen zonder licht.

Verdachte van mishandeling aangehouden
Heerhugowaard, 8 februari 2003.
In de restauratie van het NS-station heeft omstreeks 17.00 uur een 35-jarige man uit Amsterdam twee vrouwen mishandeld. Hij schopte hen, gebruikte een volle drankfles als wapen en was in gezelschap van een hond. Een van hen, een 33-jarige jarige vrouw uit Castricum, was vermoedelijk zijn vriendin. De andere was een 55-jarige vrouw uit Heerhugowaard, die het slachtoffer te hulp kwam. Toen de politie na de melding arriveerde, had de verdachte de benen genomen. Even later trof de politie hem aan tussen geparkeerde auto's, waar hij kon worden aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en bedreigde en beledigde de politie-agenten. Hij is overgebracht naar het bureau in Alkmaar en is daar ingesloten.
De beide slachtoffers raakten licht gewond, maar hadden niet direct medische hulp nodig.

Gewapende overval op tankstation
Alkmaar, 8 februari 2002.
Om 19.30 uur hebben drie personen een tankstation aan de Kennemerstraatweg overvallen. Een van hen, een negroïde man hield een vuurwapen gericht op de 18-jarige medewerker van het tankstation. De twee anderen pakten intussen geld, sigaretten en telefoonkaarten. Vervolgens vluchtten het drietal weg. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar geen spoor van de daders gevonden. Het onderzoek wordt voortgezet.
De overvallers zijn allen tussen de 15 en 20 jaar oud. Degene met het vuurwapen heeft een lengte van ongeveer 1.70 m en de twee anderen hebben donker haar, een lichtgetinte huid en zijn 1.80 m lang.

NOORDKOP

Onder invloed

- Den Helder, 8 februari 2003.
Omstreeks 01.15 uur is op de Middenweg een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden, die slingerend over de weg reed. Hij bleek ruim 5 keer teveel (1135 ug/l) te hebben gedronken. De man was vier keer eerder betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was al ingevorderd. Hij moest zijn auto laten staan en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

- Den Helder, 9 februari 2003.
Om 0.30 uur is op de Asterstraat 46-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden i.v.m alcoholgebruik en een ongeldig verklaard rijbewijs. Politiemensen zagen de man met hoge snelheid de rotonde 'De Vijfsprong ' nemen en zijn weg slingerend vervolgen. Hij kon ternauwernood een groep fietsers ontwijken en negeerde een stopteken. Op de Asterstraat parkeerde hij zijn auto, stapte uit en liep schreeuwend en dreigend naar de politieagenten. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, maar werd geboeid overgebracht naar het bureau van politie. Controle wees uit dat de man al drie keer eerder was beboet voor het besturen van een auto na alcoholgebruik en dat zijn rijbewijs ongeldig was. De man is ingesloten voor verhoor.

- Den Helder, 9 februari 2003.
Op de Marsdiepstraat is om 03.15 uur een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij had 2,5 keer (535 ug/l) gedronken. Hij heeft een boete gekregen en een rijverbod van 5 uur.

Schagen, 8 februari 2003.
Surveillerende politiemensen zagen om 02.00 uur een auto zonder verlichting over de Doornenhof rijden. De chauffeur parkeerde zijn voertuig half op het trottoir. Toen de agenten hem aanspraken merkten zij dat de man gedronken had. De 39-jarige bestuurder uit Schagen blies 630 ug/l. Dat is bijna 3 keer teveel. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Verkeersongeval met letsel

- Den Helder, 8 februari 2003.
Om 15.30 uur zijn op de kruising Breewijd en Zuiderhaaks twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Een 35-jarige vrouw uit Den Helder reed met haar auto over de Zuiderhaaks en verleende geen voorrang aan de 20-jarige bestuurder, eveneens afkomstig uit Den Helder. Beide auto's raakten beschadigd. De vrouw is met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht, maar kon na behandeling naar huis.

- Den Helder, 8 februari 2003.
Op de kruising Brakkeveldweg en Asterstraat is een 55-jarige fietster uit Den Helder aangereden door 22-jarige automobiliste, eveneens afkomstig uit Den Helder. De automobiliste kwam uit de Asterstraat en reed deels op de fietsstrook langs de Brakkeveldweg om te kunnen zien of de kruising vrij was. Op dat moment raakte zij de vrouw op de fiets. Deze kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Zij is hiervoor in het ziekenhuis behandeld.

WESTFRIESLAND

Bedreiging winkelpersoneel
Hoorn, 7 februari 2003.
Een 24-jarige man uit Hoorn en personeelslid van een Supermarkt aan het Betje Wolffplein is bedreigd, nadat hij een winkeldiefstal had verijdeld. De man betrapte de dader omstreeks 17.30 uur op winkeldiefstal en sommeerde hem de artikelen voor de kassa terug te leggen. De dief, die in gezelschap was van een medeverdachte, bedreigde de man, maar beiden verlieten de winkel. Vlak voor sluitingstijd (om 20.50 uur) kwamen de beide mannen in gezelschap van meer personen terug. Het personeel voelde zich bedreigd en heeft de politie gewaarschuwd.
Het signalement van twee van hen luidt: beide negroïde mannen van 25 a 35 jaar, die een had dreads tot op de rug gedragen en om het hoofd een band, de ander had een flinke bos krullend haar.

Onder invloed

- Enkhuizen, 7 februari 2003.
Op het Westeinde is 0m 00.15 uur een 63-jarige bestuurder uit Vlagtwedde aangehouden, die ruim 1,5 keer teveel alcohol gedronken had. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.
- Hoorn, 8 februari 2003.
Op het Keern is in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden. Van de 147 gecontroleerde bestuurders hadden er 6 teveel alcohol gedronken. Degene die het meest gedronken had, blies 405 ug/l, dat is bijna 2 keer teveel. Allen kregen boetes en een rijverbod van enkele uren.

- Hoorn, 8 februari 2003.
Op de Grote Oost is om 03.00 uur een 21-jarige man uit Hoorn aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De man had eerder al problemen veroorzaakt op de Roode Steen. Nadat hij even uit beeld was geweest, reed hij met een vriend in een auto over de Grote Oost. Hij reed zonder verlichting en tegen het verkeer in. De politie hield hem staande en vroeg hem te blazen. De man weigerde dit en wilde ook niet uit zijn auto komen. Beide mannen zijn uit de auto gehaald en geboeid overgebracht naar het bureau. Aangekomen op het politiebureau weigerde de bestuurder opnieuw een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen. Zijn vriend, een 23-jarige man uit Zwaag, pleegde verzet en uitte beledigende taal. Ook hij kreeg een boete.

Auto gestolen
Hoorn, 8 februari 2003.
Tussen 03.50 en 04.45 uur heeft een insluiper in een woning aan de Schellinkhouterdijk, autosleutels weggenomen en is er met de auto vandoor gegaan. De zoon des huizes was 's nachts wakker geworden van het dichtslaan van een autoportier. Hij ging kijken en zag dat hun auto zonder verlichting de straat uit reed. Hij waarschuwde zijn ouders en die ontdekte dat de autosleutels niet meer op hun vaste plaats lagen. De woning was niet afgesloten.
De gestolen auto is van het merk Renault (zwart metalic), type Scenic, voorzien van het kenteken 10- JB-JN.

Diefstal uit woning
De Goorn, 8 februari 2003.
Tussen vrijdag 06.00 uur en zaterdag 09.30 uur is ingebroken in een woning aan de Dorsvlegel. De bewoners missen diverse sieraden, een videocamera en bankpassen. Onbekend is hoe men is binnengekomen.

Mishandeling

- Zwaag, 8 februari 2003.
Een 58-jarige man uit Zwaag is om 19.00 uur bij thuiskomst in de hal van zijn woning aan de Ossenweide overvallen en geslagen. De man kwam thuis van zijn werk. Hij had een houten koffer en een doos boodschappen bij zich. Op het moment dat hij de deur van zijn woning opende werd hij overvallen. Hij heeft even het bewustzijn verloren en ontdekte toen hij bijkwam dat hij een hoofdwond had. Deze zou ontstaan zijn doordat hij met een stok geslagen was. De stok is achtergebleven in de hal. De houten koffer met daarin een telefoon (Sony) en een roze broodtrommel is meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.
- Obdam, 9 februari 2003.
Omstreeks 01.00 uur is een 18-jarige man uit Avenhorn aangehouden vanwege mishandeling. Bij de politie kwam omstreeks 23.30 uur een melding, dat er op de Dorpsstraat een groep relschoppers bezig waren. Daar aangekomen troffen zij in een groep van ongeveer 20 personen, twee mensen aan, die gewond waren aan het gezicht. Zij wezen beiden een persoon aan die hen geslagen en gestompt had. Dit was de man uit Avenhorn. Hij is vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

- Medemblik, 9 februari 2003.
Surveillerende agenten werden om 04.00 uur aangesproken door een 18-jarige man uit Wognum, wiens hoofd bloedde. Hij zei zojuist geslagen te zijn. Hij kon even later de dader aanwijzen. Dit was een 18-jarige man uit Hoorn. Deze is aangehouden en voor verhoor ingesloten.