Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89

Datum Zondag 9 februari 2003

DISTRICT STAD NIJMEGEN

Veiligheidscontrole

Op vrijdagavond 7 februari heeft de politie, van 19.00 uur tot 03.00 uur, ter hoogte van de 11de straat Meijhorst een algemene veiligheidscontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, drie personen zijn aangehouden omdat zij nog vonnissen hadden openstaan en een persoon is aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. Daarnaast zijn 36 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het vervoeren van kinderen zonder dat zij een autogordel droegen, het rijden op een opgevoerde bromfiets, het rijden in een auto zonder een geldige APK en het rijden in een auto zonder geldige verzekering. Ook hebben 85 bestuurders een blaastest afgelegd.


Woninginbraak

Op vrijdag 7 februari is in een woning aan de Heliodoorstraat ingebroken. Via een deur zijn de inbrekers de woning binnengekomen. Uit de woning is computerapparatuur gestolen. Aangifte deed de 49-jarige bewoner.


Bedrijfsinbraken


In een bedrijf aan de Bisschop Hamerstraat is op donderdag 6 februari ingebroken. Via een deur zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het bedrijf is fotoapparatuur gestolen. Aangifte deed een 29-jarige inwoonster van Oss.

In een bedrijf aan de Dommer v. Poldersveldtweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het bedrijf is onder meer computerapparatuur gestolen. Aangifte deed een70-jarige inwoner van Lent.
In een bedrijf aan de Dommer v. Poldersveldtweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een ruit in te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand wordt vooralsnog niets vermist. Wel is een bestelauto, die voor het bedrijf geparkeerd stond, gestolen. Het betreft een witte Ford Transit met het kenteken VR-GH-27. Aangifte deed een 26-jarige inwoner van Nijmegen.


Gestolen auto's

Op vrijdag 7 februari deed een 28-jarige inwoner van Nijmegen aangifte van diefstal van zijn blauwe Audi met het kenteken 90-JB-XK. De auto werd vanaf de Bloemerstraat gestolen.
In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 februari is vanaf de Groesbeekseweg een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken 86-DP-VP gestolen. Aangifte deed de 50-jarige eigenaresse uit Venlo.


Autodieven aangehouden

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari heeft de politie drie mannen aangehouden. De mannen, een 18-jarige inwoner van Elst (Utrecht) en een 18-jarige en 19-jarige inwoner van Rhenen, worden verdacht van het proberen te stelen van een auto vanaf de Vondelstraat. Een getuige meldde dat er gepoogd werd een auto te stelen waarop de politie ter plaatse ging. Vervolgens kon het drietal worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De 33-jarige eigenaar van de auto deed aangifte van poging autodiefstal.


Mannen aangehouden voor mishandeling

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari heeft de politie een 29-jarige inwoner van Berg en Dal en twee inwoners van Nijmegen, 18 en 37 jaar oud aangehouden. De mannen worden ervan verdacht een 32-jarige inwoner van Arnhem in een horecagelegenheid aan de Bloemerstraat mishandeld te hebben. De Arnhemmer meldde de mishandeling op het politiebureau. Hij zou onder meer in het gezicht zijn geslagen. Vervolgens zijn agenten met de Arnhemmer teruggegaan naar de Bloemerstraat. De Arnhemmer gaf vervolgens aan wie de mannen waren die hem mishandeld zouden hebben. Hierop zijn de drie mannen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De Arnhemmer deed aangifte van mishandeling.


Man en vrouw aangehouden na overval

Op zaterdagavond heeft de politie op de 80ste straat Aldenhof een 27-jarige inwoner van Nijmegen en een 39-jarige inwoonster van Nijmegen aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een overval eerder die avond. De man zou een 38-jarige medewerkster van een eetgelegenheid aan de 55ste straat Weezenhof hebben bedreigd. Tevens zou hij de 38-jarige vrouw onder meer geld afhandig hebben gemaakt. De politie kreeg de melding van de overval en ging ter plaatse. De 38-jarige vrouw verklaarde dat de 27-jarige man haar onder bedreiging van een steekwapen geld afhandig had gemaakt. Een getuige verklaarde tegenover de politie dat de 27-jarige man de eetgelegenheid verliet en in een auto stapte. De getuige noteerde vervolgens het kenteken. Dankzij deze getuige kon de politie de auto snel traceren. De auto bleek op naam te staan van de 39-jarige Nijmeegse. Vervolgens hield de politie de twee verdachten aan. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 27-jarige Nijmegenaar bekende de overval te hebben gepleegd. De 39-jarige Nijmeegse is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Zij blijkt vooralsnog niets met de overval te maken te hebben. Inmiddels is ook een deel van de goederen die de 27-jarige afhandig heeft gemaakt, teruggevonden.


Vrouw aangehouden voor mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid aan de Wijchenseweg een 43-jarige inwoonster van Nijmegen aangehouden. De vrouw zou in de horecagelegenheid een 33-jarige inwoonster van Malden letsel in het gezicht hebben toegebracht. Ook zou zij een 30-jarige inwoner van Malden met een scherp voorwerp in de schouder hebben gestoken. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar is opgemaakt.


Mannen mishandeld

In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Smetiusstraat twee inwoners van Groesbeek, beiden 20 jaar oud, door drie onbekende mannen mishandeld. Het is nog niet duidelijk waarom de mishandeling heeft plaatsgevonden. Beiden mannen hebben door de mishandeling licht letsel opgelopen. Een aan zijn gezicht. De ander aan zijn oor. Beiden zijn voor behandeling overgebracht naar het Radboud.


Doorrijden na ongeval

Op zaterdagmiddag meldde een 46-jarige inwoner van Nijmegen de politie dat hij op de Augustijnenstraat door een automobilist was aangereden De Nijmegenaar verklaarde dat over de Augustijnenstraat liep en dat de auto zijn linker been raakte. De bestuurder van de auto zou zijn doorgereden. Door de aanrijding heeft de Nijmegenaar letsel aan zijn kuit opgelopen.


Weurt- mannen aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Th. van Heereveldstraat twee 19-jarige inwoners van Oss en een 19-jarige inwoner van Geffen aangehouden. De auto waarin het drietal reed was gezien bij een poging tot inbraak eerder die avond in Vuren. Verder werd in de auto materiaal aangetroffen waarmee inbraken gepleegd zouden kunnen worden. Ook bleek een van de verdachten een rijbewijs en identiteitsbewijs bij zich te hebben die vermoedelijk gestolen waren. De drie mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


DISTRICT TWEESTROMENLAND





Puiflijk- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Koningsweg is op vrijdagavond 7 februari ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand zijn fietsen gestolen. Aangifte deed de 38-jarige bedrijfseigenaar.


Druten- vernielingen

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari zijn op diverse plaatsen vernielingen gepleegd. De vernielingen vonden plaats in Druten-Zuid, het centrum van Druten en op het industrieterrein. Er zijn plantenbakken en ruiten van bushokjes vernield. Ook zijn bij een zestal winkels, onder meer aan de Heuvel en de Hogestraat, ruiten ingegooid. Medewerkers van deze winkels deden hiervan aangifte. Verder zijn ook bij een aantal woningen ruiten ingegooid. De politie is een onderzoek gestart. Personen die getuige zijn geweest van deze vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.


Millingen- auto's vernield

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari zijn een twintigtal auto's bekrast. De eigenaren van de auto's deden hiervan aangifte. De auto's stonden geparkeerd aan de Kennedystraat, de Lincolnstraat en de Wilsonstraat. De politie is een onderzoek gestart. Ook verzoekt de politie personen die iets van deze vernielingen gezien hebben, zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-884.


DISTRICT DE WAARDEN



Zaltbommel- auto gestolen

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari is vanaf de Vergtweg een gele Renault Laguna met het kenteken 95-HS-RN gestolen. Aangifte deed de 55-jarige eigenaar uit Zaltbommel.


Tiel- ongeval met letsel

Op zaterdag 8 februari is rond 13.30 uur op de A15 een 59-jarige automobilist uit Balkbrug ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een wegafzetting reed. De 59-jarige automobilist zag vermoedelijk bij een inhaalmanoeuvre een 24-jarige automobilist uit Veenendaal niet. Vervolgens zou de 59-jarige automobilist van schrik naar rechts hebben gestuurd en hierbij tegen een wegafzetting terecht zijn gekomen. Hierna zou de auto zijn gaan tollen en is de 59-jarige automobilist uit de auto geslingerd. Door dit ongeval heeft de 59-jarige automobilist ernstig nek- en rugletsel opgelopen. Hij is middels ijltransport overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht.


Tiel- woninginbraken

In een woning aan de F.J. Ebbensstraat is op zaterdag 8 februari ingebroken. Via een deur zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning zijn onder meer sieraden gestolen. Aangifte deed de 20-jarige bewoonster
In een woning aan de Ganzerik is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Hoe de dieven de woning zijn binnengekomen is nog niet bekend. Uit de woning is onder meer een DVD-speler gestolen. Aangifte volgt nog.


Jongen aangehouden voor vandalisme

In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige inwoner van Tiel aangehouden. De jongen had een bushokje vernield. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Ammerzoden- ongeval met letsel

Op zaterdagavond is op de Uilecotenweg een 30-jarige bromfietser uit Hedel tegen een 54-jarige automobilist gebotst. De bromfietser reed in de richting van Ammerzoden. Hij had zijn bromfiets niet onder controle. Toen de automobilist de bromfietser inhaalde, botste de bromfietser tegen de auto en kwam ten val. De bromfietser is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het bleek dat de bromfietser alcohol had genuttigd.


Kerkdriel- man aangehouden voor mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag is op het Monseigneur Zwijsenplein een 20-jarige inwoner van Zaltbommel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 32-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan het Monseigneur Zwijsenplein geslagen te hebben. De 20-jarige is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 32-jarige medewerker van de horecagelegenheid deed aangifte van mishandeling.

Beesd- man aangehouden
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie bij een horecagelegenheid aan de Homburg een 18-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. De man zou onder meer in de horecagelegenheid iemand geslagen hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Tuil- woninginbraak

In een woning aan de Wilhelminastraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Via een deur zijn de dieven de woning binnengekomen. Vooralsnog mist de 42-jarige bewoonster geen goederen. Zij deed aangifte.


Hedel- auto in de sloot

Op zaterdagmiddag 8 februari is op de kruising Achterdijk met de Veldweg een aanrijding ontstaan tussen een 16-jarige bestuurder van een brommobiel uit Ammerzoden en een 23-jarige automobiliste uit Zaltbommel. Op het kruispunt verleende de bestuurder van de brommobiel vermoedelijk geen voorrang aan de automobilist. Hierdoor ontstond een aanrijding. Na de aanrijding stapte de 16-jarige van zijn voertuig. Hierna gleed het voertuig in een naast de weg gelegen sloot.


BLIK OP VEILG


Alcoholcontroles
Op vrijdagavond is, van 19.45 uur tot 02.45 uur, op de Van Schuylenburgweg in Nijmegen een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 608 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Acht personen bleken met te veel alcohol op gereden te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
In de nacht van zaterdag op zondag vonden in Ochten en Kesteren op verschillende locaties alcoholcontroles plaats. In totaal hebben 241 bestuurders de blaastest afgelegd. Een persoon bleek met te veel alcohol op te rijden.
In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Tiel op diverse locaties bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal zijn 130 blaastesten afgenomen. Geen van de 130 bestuurders bleek alcohol genuttigd te hebben.



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --