PERSBERICHTEN DISTRICT NOORD-WEST VELUWE 8 OP 9 FEBRUARI

Epe

Ongevel

Oenerweg kruising Korte Veenweg en Sint Antonieweg

9 februari 04.11 uur

Surveillerende agenten zagen op de kruising een auto staan. De voorzijde bleek zware schade te hebben en al gauw werd duidelijk dat de auto daar tegen een boom was gebotst. Uit een eerste ademtest bleek dat de bestuurder, een 25-jarige inwoner uit Epe, alcohol gedronken te hebben. Eén keer op het bureau weigerde de man een verder ademtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk

Belediging / verzet

Strandboulevard

9 februari omstreeks 00.24 uur

Surveillerende agenten werden aangesproken door een 23-jarige inwoner uit Harderwijk. Hij begon de agenten zonder aanleiding uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich echter tegen zijn aanhouding. Hierbij ontstond een worsteling, waarbij door de agenten ook gebruik werd gemaakt van de pepperspray. De verdachte kreeg hulp van bevriende omstanders, die zich met de aanhouding bemoeiden. Eén van hen, een 20-jarige inwoner uit Harderwijk, wierp zich op een agent en begon te vechten. Te hulp geschoten politieagenten konden de twee agenten ontzetten. Uit de groep omstanders werd hevig op de politie gescholden. Uiteindelijk konden de twee verdachten aangehouden en afgevoerd worden. Ook uit de groep werd een 17-jarige inwoner uit Harderwijk aangehouden, die hevig schold, maar ook één van de agenten schopte.

Tenslotte werd ook een 21-jarige vrouw uit Ermelo aangehouden omdat ze de agenten beledigde en uitschold. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Harderwijk

Niet voldoen aan vordering

Bruggestraat

9 februari 00.23 uur

Een 24-jarige inwoner uit Garderen werd aangehouden. Hij werd in een horecagelegenheid geweigerd omdat hij dronken was naar inschatting van de uitbater. Gearriveerde agenten vorderden van hem dat hij de binnenstad zou verlaten. Hij deed dit in eerste instantie ook, maar kwam later terug en vervolgens nog een derde keer en vervolgens begon hij te schreeuwen. Hierop werd hij aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Putten

Alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole in en rond Putten werden zaterdagavond 8 februari door leden van het team Verkeershandhaving 6 automobilisten bekeurd. Eén auto, bestuurd door een 37-jarige inwoner uit Wijk bij Duurstede kwam de politieagenten zelfs zonder verlichting tegemoet rijden. Uit een eerste blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken, maar op het politiebureau weigerde hij de vervolgtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In de overige gevallen kregen de bestuurder een bekeuring, met uitzondering van een 25-jarige bestuurder uit Putten. Hij had 1.2 promil in zijn bloed en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54