PERSBERICHTEN DISTRICT ACHTERHOEK 8 OP 9 FEBRUARI



Borculo

Inbraak / brandstichting

Needseweg

9 februari omstreeks 04.15 uur

Een medewerker kwam met een tankwagen op de losplaats van het bedrijf. Toen hij uitstapte zag hij twee jongens bij een loods staan die aan de schuifdeuren morrelden. Hij riep de hulp in van een collega en samen gingen ze op onderzoek uit. Van de loods was het hangslot geforceerd en in de loods zagen ze dat een pallet met productiezakken in brand was gestoken. Door snel in te grijpen met een poederblusser kon erger worden voorkomen. Van de twee onbekende jongens ontbreekt ieder spoor. Eén van de jongens droeg een donkere lange jas en de ander droeg een muts.



Aalten

Baldadigheid

Dijkstraat

9 februari 03.40 uur

Surveillerende agenten zagen hoe de spoorwegbomen in werking waren en dat er twee jongens in hingen. Toen ze de politie zagen gingen ze er vandoor, maar de agenten konden hen na een korte achtervolging te voet toch aanhouden. De twee, 16 en 18 jaar oud uit Aalten, werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van een artikel uit de Spoorwegwet.



Ulft

Vernieling banden

Schuttersweg

9 februari rond middernacht

Van diverse auto s werden de banden lekgestoken. De auto s stonden in parkeervakken langs de Schuttersweg. O.a. van een Honda Civic werden twee banden lekgestoken, maar ook van een Renault Traffic, een Peugeot, een Suzuki en een Opel Kadett. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.



Doetinchem

Inbraak

Terborgseweg

8 februari tussen 17.30 en 20.45 uur

Werd ingebroken in een woning boven een bedrijf aan de Terborgseweg. Via het platte dak kregen de daders toegang tot de woning. Uit een portemonnee die op een bureau lag werd geld weggenomen. De inbraak vond plaats terwijl de bewoners in het beneden gelegen bedrijfsgedeelte aan het werk waren.



Beltrum

Aanrijding

Grolseweg

8 februari omstreeks 19.34 uur

Op de Grolseweg vond een éénzijdig ongeval plaats. Een 22-jarige inwoner uit Groenlo reed in zijn auto richting Groenlo. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom. De bestuurder werd vermoedelijk als gevolg van het ongeval uit de auto geslingerd. Hij werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk, maar gezien de ernst van het letsel even later overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.



Doetinchem

Diefstal auto

Veemarkt

8 februari tussen 14.30 en 16.30 uur

Een 54-jarige inwoonster uit Huissen deed aangifte van diefstal van haar auto, een Peugeot 205, kenteken 52-GT-HR. De auto werd ontvreemd vanaf de parkeerplaats aan de Veemarkt.



Geesteren

Ongeval

Needse Tolweg

8 februari 21.55 uur

Een 18-jarige inwoner uit Haarlo raakt ernstig gewond bij een aanrijding. Door nog onbekende oorzaak botste hij tegen een boom langs de Needse Tolweg. De brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer uit het wrak te bevrijden. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54