PERSBERICHTEN DISTRICT APELDOORN 8 OP 9 FEBRUARI

Beekbergen

Aantreffen uitgebrande auto

Lage Bergweg

9 februari 05.33 uur

De politie kreeg melding van een brandende auto. Het bleek een Opel Kadett, die in de afgelopen nacht ontvreemd vanaf de Zadelmakersdonk in Apeldoorn. Vermoedelijk is de auto gebruikt om mee te crossen, o.a. was zichtbaar dat er ter plaatse tegen een paaltje was gereden. En de hele auto zat onder de deuken. De brandweer heeft de brand geblust.

Apeldoorn

Te hard rijden

Laan van Zevenhuizen

9 februari 05.28 uur

Agenten surveilleerden in een onopvallende auto. Zij zagen hoe een 21-jarige inwoner uit Apeldoorn met zijn auto door Apeldoorn reed, waarbij soms snelheden van 120 km/uur werden gehaald. Toen de bestuurder zijn auto tot stilstand bracht bij zijn woning werd hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook de auto is inbeslag genomen.

Apeldoorn

Hoofdstraat

Belediging

9 februari 04.34 uur

Een 18-jarige Apeldoorner werd aangehouden. Hij vond het nodig om surveillerende agenten uit te schelden. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn

Rijden onder invloed

Prins Willem Alexanderlaan

8 februari 22.03 uur

Politieagenten zagen een 24-jarige Apeldoorn op zijn bromfiets rijden. De man droeg zijn helm half op het hoofd en hij vervoerde een passagier die geen helm droeg. Op een kruising kwam de bromfietser bijna in botsing met een auto. Agenten lieten de bromfietser stoppen. Na een blaastest bleek dat hij 785 ug/l alcoholpromillage had (1.8 promil). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn

Diverse mensen deden aangifte van zakkenrollerij. Dat gebeurde op 8 februari, globaal tussen 15.00 en 17.00 uur. Van een inwoonster uit Hoevelaken werd een mobiele telefoon uit de rugzak gerold op de Hoofdstraat. Een inwoonster uit Vlaardingen raakte daar een portemonnee kwijt. Van een inwoner uit Deventer werd op een hele brutale manier een mobiele telefoon gestolen. Die werd ruw uit zijn hand gerukt toen hij aan het bellen was. Ook een inwoonster uit Ede raakte haar portemonnee kwijt uit een tas. In een winkel aan de Deventerstraat werd van een inwoonster uit Vaassen de portemonnee uit de schoudertas gerold.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54