Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-02-2003
persberichten zondag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Alcohol in het verkeer

De Drentse politie heeft zaterdagnacht vier verkeersdeelnemers geverbaliseerd die met teveel alcohol de bromfiets bestuurden of achter het stuur zaten. Een 18 jarige bromfietser uit Zuidlaren scoorde ruim 1 promille. In Klazienaveen liep een 48 jarige automobilist tegen de lamp met een score van 1,4 promille. Hij moet het voorlopig doen zonder zijn rijbewijs. Een 18 jarige inwoner van Hoogeveen had helemaal geen rijbewijs, zat wel achter het stuur en werd op de Jasmijnstraat in Hoogeveen met 0,7 promille van de weg geplukt. Een 19 jarige automobilist uit Linde werd op de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen betrapt met ruim 0,8 promille. Omdat de man een zogenaamd beginnersrijbewijs had wordt dit doorgegeven aan het Centraal Bureau Afgifte Rijbewijzen.

Drie inbraken in dezelfde straat

RODEN - De politie onderzoekt drie inbraken die vrijdagnacht zijn gepleegd in woningen aan de Lindelaan in Roden. In alle gevallen zijn om binnen te komen uitzetramen vernield. Alle woningen zijn van boven tot onder doorzocht. Bij een van de inbraken is een camcorder gestolen.

Met auto op rotonde

HOOGEVEEN - Een 25 jarige automobilist uit Nieuweroord is zaterdagavond rond tien uur met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man was op de rotonde Weg om de Oost in Hoogeveen van de weg geraakt. De politie trof de auto op zijn kant aan midden op de rotonde. De man heeft geweigerd mee te werken aan een bloedproef. s Mans rijbewijs is in beslag genomen.

Fietser breekt arm

COEVORDEN - Een 17 jarige fietser uit Coevorden heeft zaterdagnacht zijn rechterarm op twee plaatsen gebroken nadat hij op de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen was geschept door een personenauto. De 27 jarige bestuurster uit Emmen kon de fietser, die volgens haar plotseling de weg overstak, niet meer ontwijken. Omdat het de fietser niet lukte mee te werken aan een blaasproef is van hem in het het ziekenhuis een bloedproef genomen.

Ondeugdelijke snorfiets

EMMEN - De politie heeft zaterdagavond de bromfiets in beslag genomen van een 15 jarige jongen uit Emmen. De knaap viel op toen hij zonder achterlicht over de Markeweg reed. Bij controle kwam aan het licht dat de jongen nog maar 15 was en dus geen bromfietscertificaat had en dat de bromfiets niet verzekerd was.

Kluis gestolen

ROGAT - Inbrekers hebben zaterdagavond de kluis gestolen uit een bedrijfspand op het industrieterrein in Rogat. Om in het pand te komen is een ruit vernield. Gezien het gewicht van de kluis vermoedt de politie dat er sprake is van meer dan 1 dader.

Poging doodslag

ASSEN - De politie van Assen heeft na overleg met justitie vrijdagnacht een 74 jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van poging tot doorslag op zijn eveneens bejaarde vrouw. De man zou in de nacht van donderdag op vrijdag getracht hebben zijn vrouw van het leven te beroven. De aanhouding volgde op aangifte van een familielid.

XTC en cocaine bij Technoparty

EELDE - Bij een overigens rustig verlopen technoparty in de Bloemenveiling in Eelde heeft de politie drie bezoekers aangehouden die in het bezit waren van XTC pillen en cocaine. Alle verdachten hebben vrijwillig afstand gedaan van hun contrabande van in totaal 11 XTC pillen en 2 gram cocaine. De verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.