2/9/2003 Puike prestatie van BMC/SSS
Verslag Alcom/Capelle - BMC/SSS 3-2( 25-21, 28-30, 25-15, 23-25, 15-9)

BMC/SSS wint en verliest

Afgelopen zaterdag heeft BMC/SSS een puike prestatie neergezet door in Capelle één punt af te snoepen van de koploper. Alcom/Capelle had zich duidelijk vergist in de veerkracht van de Barnevelders en wonnen slechts met 3-2.

"Capelle staat bekend als een slow starter dus vanaf het begin vol uit de startblokken". Dit was de boodschap die trainer/coach Arjen Boonstoppel zijn manschappen meegaf aan het begin van de wedstrijd. Toch had BMC/SSS dit niet goed begrepen want het was niet SSS wat vol uit de startblokken vertrok maar Capelle. Met enorme serve druk van Dirk Jan van Gendt, 2e spelverdeler van het nationale team, stond er binnen een paar minuten een 3-0 voorsprong voor Capelle op het scorebord. SSS schrok wakker en het was Mark Klapwijk die met een snoeiharde middenaanval het eerste punt voor SSS scoorde. De thuisploeg bleef met veel risico serveren en hield daarmee de passers van SSS zo bezig dat deze amper of niet aan aanvallen toekwamen. Toch kroop het team van Arjen Boonstoppel dichterbij, Rob Bontje blokkeerde een extra puntje en Jarno Timmerman serveerde een ace zodat de achterstand werd terug gebracht naar één punt. Ook de side-out begon langszaam aan beter te lopen met vooral Michael Olieman in de hoofdrol. Een tussensprint van de thuisploeg zorgde ervoor dat er weer een voorsprong voor Capelle op het bord kwam en deze werd vanaf dit moment allen uitgebouwd en leidde vervolgens naar de setwinst met de stand van 25-21.
Het begin van de 2e set was vrijwel gelijkwaardig aan de 1e set, een snelle voorsprong voor Capelle, maar deze keer wist SSS in eerder stadium aan te klampen en werd door een zeer goede service van Mark Klapwijk ( 2 ace's ), en een verschrikkelijk blok van Rob Bontje de stand omgekeerd in een voorsprong voor SSS, 4-8. De pass werd onder leiding van Norman Abraham prima naar Erwin Woord gebracht zodat deze zijn middenaanval perfect kon bedienen. Aan Capelse zijde werd de service druk weer opgevoerd en het was Allan van der Loo die Capelle weer langszij bracht. Tijdens een time-out van Arjen Boonstoppel werd SSS erop gewezen dat het spel zonder de bal beter verzorgd moest worden. Het was een lust voor de wederom vele Barneveldse supporters om hun favorieten te zien spelen. Blokpunten, service ace's ze vielen als rijpe appelen van de boom en Capelle was rijp voor de sloop. Het eerste setpunt kwam op 24-21 toen Erik Schuil aan serve kwam. SSS was waarschijnlijk zo geschrokken van de verkregen kansen dat Schuil in één beurt de stand serveerde naar 25-24. SSS vocht voor wat het waard, deze set moest gewonnen worden. Erik Siebers blokkeerde zijn team naar 28-28. en vervolgens was het SSS wat de dienst uit maakte en won de 2e set verdiend met 28-30.
De in de 2e set ingevallen Hugo Rijken voor Rene Reinaerts mocht van Boonstoppel blijven staan in de basis. Jammer was het met name voor hem dat Capelle de service druk steeds verder opvoerde met name Allan van der Loo en Erik Schuil deden van zich spreken. SSS had in deze set teveel kansen nodig om een punt te scoren. "Leren om onder druk te spelen" werd er in een time out door Boonstoppel gepredikt. Het mocht niet baten SSS verloor deze set kansloos met 25-15. Een herboren SSS begon aan de derde doorgang en ondanks dat Capelle wederom een snelle voorsprong kon nemen vocht SSS zich terug in de wedstrijd en kwam er een 6-6- stand op het bord. Nog steeds had SSS moeite met de serve druk van Capelle en hadden zij teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Des te groter is dan de prestatie als je bekijkt dat het team uit Barneveld bleef vechten en knokken voor ieder punt want uiteindelijk resultaat bleek op te brengen. Toen Capelle op een voorsprong van 14-11 stond begon SSS ook met alles of niets en dat bracht resultaat. Langzaam maar zeker kroop SSS dichterbij met Michael Olieman in een hoofdrol. Tijdens een time werd er omgeroepen dat PietZoomers had verloren van Sudosa, SSS in verwarring er moesten nu punten worden gepakt om de Assenaren onder zich te houden in de rangschikking. Er werd gespeeld als nooit te voren en de titelkandidaat wankelde, kwam wel dichterbij maar de voorsprong was en bleef in het voordeel van BMC/SSS. De o zo belangrijke 2-2 kwam op het bord toen SSS de 4e set wist te winnen met 25-23. "Even genieten van deze grootse prestatie en opnieuw beginnen met 0-0" was het enige wat Arjen Boonstoppel hoefde te zeggen voor het begin van de 5e set. Helaas meer zat er niet in. De pap was op aan Barneveldse zijde en zij verloren dan ook de alles beslissende set met 15-9. Desondanks werd BMC/SSS luid toe gezongen door de Barneveldse supporters want voor de zoveelste keer waren zij de winnaar van deze wedstrijd wat een geweldig mooi kijkspel was geweest. "Opluchting over de inzet en de wijze waarop wij vandaan hebben gespeeld. Toch een ietwat nare nasmaak nu Piet Zoomers/D. het heeft laten liggen in Assen. Maar BMC/SSS is klaar en zal nog steeds verder groeien om het iedere tegenstander erg moeilijk te maken". Was het afsluitende commentaar van Arjen Boonstoppel.