Aanvullend persbericht district Achterhoek

Winkeldiefstal Winterswijk

Naar aanleiding van de winkeldiefstal met bedreiging in Winterswijk het volgende. Abusievelijk is vermeld dat de aangehouden verdachte uit Aalten komt. Dit is onjuist, dat blijkt zijn geboorteplaats. Voor zover op dit moment bekend heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats.

Echter de man is eerder dit weekend ook aangehouden in Epe. Daar kwam 7 februari rond 15.15 uur de melding dat een man in de bus zou zitten met een mes op zak. De politie onderschepte de bus en trof bij de man een vleesmes aan. Hij werd aangehouden en verklaarde dat hij het mes bij zich had ter bescherming van zichzelf. Het mes is in beslag genomen. Tijdens het verhoor gaf de man aan woonachtig te zijn in Enschede. Hij was onderweg naar Ellecom, maar had een verkeerde bus genomen. Zodoende kwam hij in Epe terecht. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Bij de winkeldiefstal in Winterswijk nam de man een fles drank en een reiswekkertje weg. Hij bedreigde het winkelpersoneel en omstanders met een mes. Kennelijk heeft hij zich, nadat zijn mes in Epe in beslag werd genomen, een nieuw mes aangeschaft. De goederen zijn terecht en teruggegeven aan de eigenaar.

Ten aanzien van deze winkeldiefstal is ook door een 47-jarige inwoner uit Winterswijk aangifte gedaan van bedreiging.

Beek gem. Bergh

Diefstal

Schoolstraat

Tussen 6 februari 20.00 en 7 februari 05.30 uur

Een 25-jarige inwoner uit Beek heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn bedrijfsauto. Weggenomen werden een gereedschapskoffer, agenda en adressenboek, accuboormachine, tankpasjes en nog ander gereedschap.

Lichtenvoorde

Brand

Bronckhorststraat

9 februari 11.17 uur

Een brand brak uit in een keuken van een woning. Bleek dat de bewoner een gasoven had aangezet. Hij liep er even bij weg, maar toen hij tien minuten later terugkwam stond de keuken al vol rook. De brandweer sloot het gas af en bluste de beginnende brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54