Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2003

Eenzijdig ongeval

Steenbergen:Vrijdagavond 7 februari vond omstreeks 23.30 uur op de Molenstraat in Kruisland een eenzijdig ongeval plaats, waarbij een 31-jarige automobilist uit Oudenbosch de macht over het stuur verloor toen een medepassagier in het voertuig per abuis de verlichting van het voertuig uitschakelde. Het was de bedoeling van laatstgenoemde om de radio te bedienen. De bestuurder werd aangehouden en moest voor een ademanalyse alcoholgebruik meet naar het politiebureau. De man had teveel gedronken. Hem zal proces-verbaal worden aangezegd. De twee overige inzittenden werden met letsel overgebracht naar het ziekenhuis Franciscus te Roosendaal. De ernst van het letsel is bij de politie niet bekend.

Auto gestolen

Wouw: In de nacht van 7 op 8 februari werd een motorvoertuig gestolen vanaf een erf aan de Kruislandseweg in de gemeente Wouw.

Vechtpartijtje

Bergen op Zoom: Op zaterdag omstreeks 04.00 uur vond er, zonder bekende aanleiding, een handgemeen plaats tussen twee mannen plaats in een café aan de Grote Markt in het centrum van Bergen op Zoom. Door de mishandeling diende een van deze personen, een 26-jarige man uit Bergen op Zoom, zich onder doktersbehandeling te laten stellen. De politie is de dader inmiddels op het spoor en zal deze nog deze week over zijn aandeel verhoren.

Politie houdt verdachte woninginbraak aan

Bergen op Zoom: In de nacht van zaterdag op zondag meldde een attente buurtbewoner omstreeks de klok van 1.30 uur dat er een inbraak gaande was in een woning aan de Jacob Gillesstraat in Bergen op Zoom. Door de snel ter plaatse gekomen politie werd een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom ter plaatse op heterdaad betrapt, maar trachtte vervolgens aan zijn aanhouding te ontkomen. Na een korte achtervolging kon hij ter zake woninginbraak worden aangehouden en overgebracht naar het bureau van politie te Bergen op Zoom. Een 17-jarige jongen uit Asperen kon eveneens worden aangehouden. De jongens verklaarden een overnachtingsplaats te hebben gezocht.

Neuzenbal

Bergen op Zoom: De vastenavond in Bergen op Zoom is weer van start gegaan met het jaarlijkse neuzenbal. Dit leidde tot grote drukte in de binnenstad van Bergen op Zoom. Op diverse plaatsen mondde de feestvreugde uit in kleine opstootjes waarbij over en weer wat rake klappen vielen. Dit had ook vaak te maken met het feit dat er voor de cafes lange wachttijden waren om binnen te komen omdat de cafes overvol waren. Wat begon met duwen en dringen eindigde dan in onenigheid. Een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom vond het nodig, toen hij zich omstreeks 1.30 uur op vordering van de politie diende te verwijderen, een politieman in zijn gezicht te slaan. De man is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op weg naar huis werd omstreeks 2.30 uur een man zonder aanleiding door een onbekende man in zijn gezicht geslagen. De dader wist te ontkomen. Het slachtoffer werd verzocht aangifte van mishandeling te doen. Tijdens het toezicht van de politie werd ondersteuning verleend door twee collegas te paard van de KLPD.

Aanhoudingen wegens drugs

Roosendaal: Tijdens een drugscontrole op vrijdagavond 7 februari in Roosendaal werden omstreeks 21.45 uur op de Brugstraat een 23-jarige en een 25-jarige verdachte, beide afkomstig uit Frankrijk, aangehouden wegens het verboden bezit van hennep. Beiden werd proces-verbaal aangezegd.

Rijden tijdens ontzegging

Roosendaal: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 0.30 uur op de van Goghlaan in Roosendaal een 22-jarige man uit Roosendaal aangehouden wegens het opgeven van een valse identiteit en het besturen van een auto tijdens rijontzegging. De bestuurder werd proces-verbaal aangezegd.

Man breekt uit angst in in woning

Roosendaal: in de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige Fransman in de Emmastraat in Roosendaal aangehouden, omdat hij een ruit van een woning had ingegooid en de woning was binnengedrongen. De bewoners van het pand hoorden glasgerinkel, vermoedden dat er een inbreker binnen was en namen polshoogte. Beneden aangekomen troffen zij de in een hoekje gekropen man aan en seinden de politie in. De betrokkene verklaarde dat hij in een café in Roosendaal een conflict had gekregen met een aantal allochtonen, die drugs gebruikten. Hij is uit het café gevlucht en werd achterna gezeten door genoemde personen. Toen hij met een vuurwapen werd bedreigd, heeft hij uit angst bij een woning een ruit vernield en is vervolgens binnengedrongen. De politie heeft inmiddels een nader onderzoek ingesteld.

Diefstal bromfiets/scooter

Roosendaal: Vrijdagmiddag werd omstreeks 17.00 uur aan de Begijnhof in Roosendaal een bromscooter ontvreemd. Het betreft een blauw/grijze Peugeot, bouwjaar 2002. Het voertuig was afgesloten.

Vanaf de Nieuwe Markt te Roosendaal werd vrijdagmiddag een bromfiets weggenomen omstreeks 18.00 uur. Het betrof een afgesloten Peugeot, kleur grijs, bouwjaar 1997.

Inbraak woning

Roosendaal: Op zaterdag 8 februari werd er in de loop van de avond ingebroken in een woning aan de Professor Aalbersestraat te Roosendaal. Na de achterdeur van de woning te hebben geforceerd, werd de gehele woning doorzocht en werden sleutels, sieraden, geld en beeldjes weggenomen.

Eigenaresse kledingzaak aangevallen

Roosendaal: Op zaterdag rond 17.00 uur werd een kledingzaak aan Tussen de Markten in Roosendaal bezocht door een tweetal mannen, die met onbekend doel plotseling de 33-jarige eigenares van de winkel vastgrepen, waarbij een van de daders een vuurwapen op haar richtte. Hoewel de vrouw te kennen werd gegeven dat zij niet mocht gillen, deed zij dit toch in hevige mate, waarna de daders op de vlucht sloegen en vluchtten in de richting van de Nieuwe Markt. Van een van de daders is een goed signalement bekend en inmiddels hebben zich getuigen bij de politie gemeld. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Politieman aangevallen door supporters De Graafschap

Roosendaal: Op zaterdag rond 17.15 uur ontstonden er problemen op het Kadeplein, toen voetbalsupporters van De Graafschap een politieman in burger achtervolgden. De politie was echter in grote getalen aanwezig om de supporters in de gaten te houden en kon snel te hulp schieten, waardoor erger kon worden voorkomen. In totaal betrof het hier een groep van circa 50 personen die zich in en om een café aan de Kade hadden verzameld en zich bijzonder recalcitrant gedroegen. Ter plaatse hadden al enkele vechtpartijtjes plaatsgevonden en op weg naar het stadion werd er gegooid met glaswerk en werden vuilcontainers op straat gegooid. De politie kwam onderweg naar het stadion bovendien tot de ontdekking dat zich onder de groep supporters nogal wat personen bevonden met een stadionverbod, die de bedoeling hadden het RBC-stadion te bestormen om zodoende toch de wedstrijd bij te kunnen wonen. Op de Borchwerf zelf kon de politie niet voorkomen dat er inderdaad enig duw- en trekwerk ontstond. In hun pogingen, met behulp van de korte wapenstok, de RBC-stewards te ontzetten, die reeds enkele klappen hadden opgelopen, werd een politieman door een De Graafschapsupporter in zijn buik geschopt, waarna hij ten val kwam. Een 20-jarige man uit Doetinchem schopte de op de grond gelegen politieman vervolgens vol in het gezicht. De man werd aangehouden.

Man mishandeld in woning

Roosendaal: Op zaterdag 8 februari heeft de politie omstreeks 1.00 uur een tweetal Roosendalers, 21 en 37 jaar oud, aangehouden die zich de toegang tot een woning aan de Reginadonk hadden verschaft. Een 24-jarige man die in de woning aanwezig was, werd door de twee verdachten mishandeld. De oorzaak van de ruzie en mishandeling ligt in de relationele sfeer. Beide mannen werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten inhet bureau van politie te Bergen op Zoom.

Pizzabezorger beroofd

Roosendaal: Op zaterdag 8 februari werd kort na 20.00 uur op het fietspad gelegen tussen de B- en C-dijken te Roosendaal een 17-jarige pizzabezorger beroofd van zijn bromfiets en geld. De dader, een man met een getinte huidskleur, bedreigde de pizzabezorger met een honkbalknuppel en dwong hem zijn geld, ca. 100 euro, en brommer af te geven. De bromfiets werd later verderop in de sloot teruggevonden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bron: Manon Ostendorf