persberichten district Tilburg

zondag 9 februari 2003

Joyriding
Op vrijdag 7 februari 2003 om 21.30 uur werd op de Ledeboerstraat te Tilburg een controle uitgevoerd naar de bestuurder van een personenauto. Deze bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, gaf een valse naam op en bleek even later ook nog eens de personenauto van zijn ouders zonder hun toestemming te hebben meegenomen. De 18 jarige Tilburger, die de auto bestuurde werd aangehouden later na onderzoek in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vernieling
Op zaterdag 8 februari 2003, om 02.15 uur werd aan het Frans Siemerpad te Tilburg een 22 jarige Tilburger aangehouden die daar ruiten van gebouwen aan het ingooien was. De aangehouden verdachte verklaarde de vernielingen als schreeuw om aandacht gepleegd te hebben, zodat de politie hem aanhield. Hij bleek ook nog een aantal niet betaalde vonnissen open te hebben staan en is voor nader onderzoek ingesloten.

Diverse aanhouding bij een bromfietscontrole Op vrijdag 7 februari 2003, om 14.00 uur werd op de Casper Houbenstraat te Tilburg een 15 jarige Tilburgse op een bromscooter gecontroleerd door de politie. De politie wilde de bromscooter voor nader onderzoek naar het bureau brengen toen de ouders er bij kwamen. Het betroffen hier een 39 jarige Tilburgse en een 41 jarige Tilburger. Deze waren het niet eens met het feit dat de politie de bromscooter wilden meenemen voor nader onderzoek en probeerden dat te verhinderen. Beiden pleegden daarbij hevig verzet, waarna de betreffende ouders zijn aangehouden. Na onderzoek zijn de ouders weer in vrijheid gesteld. Voor hun gedrag zullen zij zich bij de rechtbank moeten verantwoorden.

Aangehouden voor bromfietsdiefstal Op vrijdag 7 februari 2003, om 16.15 uur zagen politie mensen van het team Leijdal, 2 jongens respectievelijk 16 en 17 jaar oud, over de Vogezenlaan te Tilburg lopen met onderdelen van een bromfiets. Bij nadere controle bleek dat deze onderdelen afkomstig waren van een bromfiets die op 6 februari 2003 gestolen was vanaf het Piusplein te Tilburg. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding jeugdige bestuurder. Op vrijdag 7 februari 2003, om 22.40 uur zagen politiemensen een wel zeer jeugdig persoon als bestuurder van een auto over de Spoorlaan te Tilburg rijden. Bij controle bleek de bestuurder een 14 jarige Tilburger te zijn. Hij gaf in eerste instantie ook nog een valse naam op. De verdachte is aangehouden en later aan zijn ouders overgedragen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed
Op zaterdag 8 februari 2003, om 01.25 uur werd een 27 jarige Tilburger, die een personenauto bestuurde, op de Juralaan te Tilburg gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Nader onderzoek wees uit dat hij een alcohol promillage had van 1,82, ruim 3 x zoveel als de toegestane 0,5 promille. Van deze bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is met een dagvaarding heengezonden.

Aanhouding voor belediging. Op zaterdag 8 februari 2003, om 02.30 uur traden politie mensen op de Heuvel te Tilburg bemiddelend op bij een opstootje. Op dat moment werden zij diverse malen beledigd door een 22 jarige Tilburger. Deze persoon wenste ook niet te voldoen aan de bevelen welke agenten hem gaven, waarop hij is aangehouden en voor nader onderzoek is ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Mishandeling vriendin
Op zaterdag 8 februari 2003, om 09.30 uur werd in de Kartuizerstraat te Tilburg op de openbare weg een 38 jarige Tilburger aangehouden die zojuist zijn 35 jarige vriendin op straat had mishandeld en haar auto vernield had. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden voor mishandeling Op zondagochtend, rond de klok van 04.00 uur werd een 31 jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor een 22 jarige plaatsgenoot had mishandeld. Het slachtoffer zat in een eetgelegenheid op de Heuvel toen daar een vechtpartijtje uitbrak. Hij werd zonder enige aanleiding plotseling geslagen. Een getuigen wist hem uiteindelijk te ontzetten. De gewaarschuwde politie hield op aanwijzing van het slachtoffer de 31 jarige verdachte aan. Mogelijk worden er later meer verdachten aangehouden. In het ziekenhuis werd bij het slachtoffer een gebroken neus en een hersenschudding geconstateerd.

Bron: Rob Luijten