Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 9-02-2003 Persberichten District Den Bosch

XTC-PILLEN BIJ VERDACHTE RIJDEN ONDER INVLOED, `s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag hebben agenten belast met horecatoezicht bij een alcoholcontrole op de Hinthamerstraat in `s-Hertogenbosch XTC aangetroffen bij een 18-jarige Bosschenaar. Bij controle constateerde de agenten dat de automobilist teveel alcohol had gedronken. Na zijn aanhouding bleek dat de verdachte nog twintig XTC-pillen en enkele zakjes hennep in zijn bezit had. De drugs zijn inbeslaggenomen en de man is voor nader onderzoek ingesloten. Voor alle feiten is proces-verbaal opgemaakt.

VERDOVENDE MIDDELEN AANLEIDING MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag is een 36-jarige Bosschenaar in zijn woning aan de Schilderstraat in `s-Hertogenbosch naar aanleiding van een misverstand over drugs mishandeld door een 32-jarige en een 37-jarige Bosschenaar. Beiden zijn aangehouden. De mannen waren op bezoek bij het slachtoffer. Vermoedelijk hebben zij met elkaar drugs gebruikt. Op een gegeven moment misten de twee verdachten een zakje met cocaïne en verdachten daar het slachtoffer van. Laatstgenoemde heeft daarop een paar rake klappen van de verdachten moeten incasseren en liep daarbij o.a. een gescheurde lip op. De politie heeft de twee mannen in de woning aangehouden. Beiden bleken een geringe hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. De mannen zijn ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.

JUNK STEELT BIER VANAF BEDRIJVENTERREIN, `s-Hertogenbosch

Zaterdagmiddag is een 36-jarige junk zonder vaste woon-of verblijfplaats op de Helfheuvelweg in `s-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden na diefstal van bier. De man had kort daarvoor vanaf een bedrijventerrein aan de Docterskampstraat in `s-Hertogenbosch vier tray`s met ieder 24 blikjes bier ontvreemd. Hij verklaarde zich vaker aan deze praktijken te hebben schuldig gemaakt. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

JONGEN (16) ONDER INVLOED VAN ALCOHOL OP MOTOR, `s-Hertogenbosch

Zaterdagavond is een 16-jarige bromfietser uit `s-Hertogenbosch aan de Zuid-Willemsvaart in zijn woonplaats betrapt op het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol op een motor. De jongen reed zonder helm op een `bromfiets` die voorzien was van een 80cc motorblok en in werkelijkheid dus een motorfiets bleek te zijn. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken en was niet in het bezit van een rijbewijs/bromfietscertificaat. De motor is inbeslaggenomen en de verdachte krijgt voor alle feiten een proces-verbaal.

EUR190,= BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, Drunen

Van zaterdag op zondag heeft een 58-jarige man uit Drunen op de Valeriusstraat in zijn woonplaats EUR190,= boete en een rijverbod gehad voor het rijden in een auto onder invloed van alcohol.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, `s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag is een 37-jarige inwoner uit Liempde op de Karrenstraat in `s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging van een politieman. De verdachte werd door portiers niet toegelaten in een horecagelegenheid in de Karrenstraat en was het daar niet mee eens. Hij sprak een paar agenten daarover aan, werd kwaad en schold hen uit. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.