Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 9-02-2003 Persberichten District De Leijgraaf

MAN VERZET ZICH BIJ AANHOUDING, Uden

Van zaterdag op zondag is een 32-jarige inwoner uit Uden aan de Vorstenburg in zijn woonplaats aangehouden voor verzet na het urineren tegen een gevel van een horecagelegenheid. Agenten wilden de man bekeuren, waarop hij er vandoor probeerde te gaan. Hij is daarop onder heftig verzet in de boeien geslagen en voor verhoor ingesloten op het bureau.

MAN PROBEERT AANHOUDING TE VOORKOMEN, Uden

Van zaterdag op zondag is een 40-jarige inwoner uit Uden op de Vorstenburg in zijn woonplaats aangehouden voor het beletten of belemmeren van een ambtshandeling. Terwijl agenten trachtten een 32-jarige wildplasser aan te houden, greep de Udenaar één van de agenten om zijn nek kennelijk met de bedoeling om de aanhouding te verhinderen. De man hield de agent dusdanig vast, dat laatstgenoemde een paar corrigerende tikken moest geven om de verdachte van zich af te krijgen. Uiteindelijk kon de agent met hulp van assisterende collega`s de man in boeien slaan. Zowel de agent als de verdachte liepen bij de schermutseling lichte verwondingen en/of beschadigde kleding op. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

MET ALCOHOL ACHTER HET STUUR, Veghel

Van zaterdag op zondag is een 55-jarige automobilist uit Veghel op de Sluisstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DOORRIJDEN NA AANRIJDING, Veghel

Zaterdagmiddag is een 31-jarige inwoner uit Veghel aangehouden omdat hij na een aanrijding op een parkeerterrein aan de Bundersweg in zijn woonplaats was weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De man was achteruit rijdend tegen een auto bestuurd door een 18-jarige Erpse gereden, waardoor lichte schade ontstond. Omdat hij dacht dat er geen schade was, was hij, nadat hij even had gekeken ingestapt en weggereden. De politie kon de man achterhalen omdat zijn kenteken was genoteerd. Proces-verbaal is opgemaakt.