Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-02-2003 2e persbericht van zondag 9 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Brandstichtingen autos
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 3.45 en 4.15 uur, zijn in het stadsdeel Strijp drie autos in brand gestoken. Op de Limburglaan brandde om 3.45 uur een gestolen Opel Kadett uit. 25 minuten later brandde op de Hastelweg een Opel Ascona uit. Een vlakbij de brand staande Opel Kadett en Ford Transit raakten beschadigd. Om 4.15 uur brandde een Opel Kadett uit op de Aakstraat. Hier raakten twee andere autos beschadigd door de brand.

Eindhoven: Geen tekenen van misdrijf bij gevonden Dommellijk Zondagmorgen is sectie gedaan op het stoffelijk overschot dat afgelopen vrijdag in de Dommel gevonden is. Bij de sectie zijn geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. Nader toxicologisch onderzoek (vergif) moet nog gedaan worden. Dat neemt meer tijd in beslag. De identiteit van de man is nog niet bekend. Het gaat om een man van tussen de 25 en 35 jaar oud, Hij is ongeveer 1.80 m. groot, blanke huid en fors postuur. Hij heeft een snorretje en zijn kapsel heeft diepe inhammen bij de slapen. Hij droeg zwarte schoenen maat 43. Hij droeg geen sokken. Hij had een donkerblauwe trainingsbroek van het merk Kappa aan, een trui met lange mouwen en een korte ritssluiting onder de kin. Hij droeg een donkerbruin jack van het merk Greatstone, maat XL.

Helmond: Vogeltjesvangers aangehouden
Op de Heeklaan zijn zondag om 8.55 uur twee Helmonders van 54 en 56 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee mannen bezig waren met vogeltjes vangen op een terrein aan de Haagse Beemdweg. De politie trof de twee op de Heeklaan, juist op het moment dat ze van het genoemde terrein kwamen. Bij onderzoek bleken op het terrein aan de Haagse Beemdweg twee voederplaatsen met lijmstokjes te zijn. Bij de 54-jarige man werden thuis twaalf vogels gevonden waarvan de ringen illegaal waren. Bij de andere man werden thuis ruim honderd lijmstokjes gevonden. De AID (algemene inspectiedienst) is in kennis gesteld en zij deden het onderzoek mee. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De vogels en vangspullen zijn in beslaggenomen.

Valkenswaard: Onderzoek steekpartij
De politie van Valkenswaard heeft vandaag met 12 mensen onderzoek gedaan naar de steekpartij die zondag om 2.00 uur in een café aan de Markt plaatsvond. Bij de steekpartij raakten negen personen, waaronder enkele personeelsleden van de zaak, ernstig en minder ernstig gewond. Ze werden allemaal naar verschillende ziekenhuizen in de buurt gebracht. Inmiddels konden zes gewonden het ziekenhuis verlaten. Drie gewonden liggen nog in het ziekenhuis; een 38-jarige Eindhovenaar heeft een slagaderlijke bloeding in de lies, een 19-jarige man uit Wintelre heeft een steekwond in de borst en een 25-jarige man uit Valkenswaard met een steekwond in de borst. De aangehouden verdachte is ingesloten voor het onderzoek. Zondag is technisch onderzoek gedaan in het café en in de omgeving. Hierbij werd gebruik gemaakt van een hoogwerker om te zoeken naar wapens, die mogelijk op daken zijn gegooid. Er zijn ook verschillende getuigen en aangevers gehoord. Over dit onderzoek kan nog niets meegedeeld worden. De politie kent de identiteit van de vermoedelijke dader. Hij kon nog niet worden aangehouden. Verder raakten gewond: een 17-jarige vrouw uit Valkenswaard aan de hand, een 33-jarige man uit Valkenswaard aan de rug, een 17-jarige Eindhovenaar in de zij, een 41-jarige man uit Valkenswaard, aan de borst, twee mannen uit Wintelre, leeftijd en verwonding onbekend. Er waren zeven ambulances uit de regio aanwezig voor de gewonden. Opvallend was dat veel mensen die in het uitgaanscentrum waren erg behulpzaam en meewerkend waren. De politie zoekt nog getuigen van de steekpartij.