Gemeente Voorschoten

Persberichten - voorlichtingsavond project jeugd- en genotmiddelen Uitgebracht op: maandag 27 januari 2003

Op 11 februari aanstaande organiseert de gemeente in samenwerking met Parnassia Verslavingszorg en de GGD Zuid-Holland Noord een algemene voorlichtingsavond voor ouders van basisschool leerlingen uit de groepen 7 en 8. De avond vindt plaats van 20.00 uur tot 21.30 uur in de aula van basisschool De Vink aan de van Hogendorpweg 1 te Voorschoten.

De avond zal in het teken staan van voorlichting en de volgende onderwerpen komen aan de orde:

* uitleg over diverse soorten drugs

* kennis van verslaving

* pedagogische aspecten, waar vooral het aspect communicatie met uw kind centraal staat

De avond wordt georganiseerd in het kader van het project "Jeugd en genotmiddelen". Dit project is in mei 2002 van start gegaan met een theaterstuk en een informatiemarkt op het Treubplein. In 2003 staat er een preventief activiteitenaanbod op het programma, bedoeld voor jeugd en ouders.

Het project jeugd- en genotmiddelen is gericht op het voorkomen van overmatig drugs- alcoholgebruik door jongeren en moedigt jongeren aan tot een verantwoord middelengebruik. Dit gebeurt onder andere door kinderen en jongeren meer te leren over de risico's van alcohol en drugs voor henzelf en voor anderen. Ouders worden nadrukkelijk bij het programma betrokken, onder andere met deze voorlichtingsavond, maar ook kunnen zij bij alcohol- of drugsproblemen bij hun kinderen ondersteuning krijgen in de opvoedingssituatie. Tenslotte is er in het project aandacht voor risicobeperkende voorzieningen en regelgeving.

Het project 'jeugd- en genotmiddelen' is tot stand gekomen door samenwerking tussen Parnassia, de GGD Zuid-Holland en de gemeente Voorschoten. Het beoogt de kennis over het gebruik van genotmiddelen door jongeren te vergroten. De gemeente ontwikkelt plaatselijk beleid ten opzichte van het gebruik van genotmiddelen, zoals cannabis en alcohol, onder de jeugd in Voorschoten. Om de betrokkenheid in de samenleving te vergroten zijn de jeugd, het maatschappelijk werk, sportverenigingen, het sociaal cultureel werk, de politie en de scholen in Voorschoten bij het project betrokken.

U kunt zich aanmelden voor deze avond bij Judith van den Dungen, ambtenaar jeugdbeleid van de gemeente Voorschoten, tel. 071-5600759.


---einde bericht---

---

---