Gemeente Hoogeveen


---

11 februari 2003

Kaas-Pack Holland BV naar Buitenvaart

Kaas-Pack Holland BV blijft in Hoogeveen. Afgelopen week besloot het kaasverwerkende bedrijf, dat nu nog is gevestigd op bedrijventerrein De Wieken, een nieuwe bedrijfshal te gaan bouwen op bedrijventerrein Buitenvaart.

Kaas-Pack Holland BV is gespecialiseerd in de industriële verwerking van kaas: raspen, snijden en verpakken. Negentig procent van de geproduceerde kaasproducten is bestemd voor de export. Veel kaas gaat naar Duitsland en de Skandinavische landen, maar ook in Oostenrijk, Spanje, Engeland en Ierland heeft Kaas-Pack afnemers in groothandel en industrie.

Kaaspack is op dit moment nog gevestigd op het Hoogeveense bedrijventerrein De Wieken, aan de Siemensstraat. Er werken zo'n twintig mensen.

Na diverse oriëntaties elders in de regio heeft Kaas-Pack besloten om in Hoogeveen te blijven. Het nieuwe bedrijventerrein Buitenvaart aan de zuidkant van Hoogeveen ligt vlak langs de A37, een belangrijke route richting Duitsland en Skandinavië.

Kaas-Pack heeft zijn oog laten vallen op een kavel in de zuid-oost hoek van Buitenvaart. De kavel is circa 8000 m2 groot. Kaas-Pack wil hier een nieuw hal bouwen van circa 4000 tot 4500 m2 waar in de toekomst circa 40 mensen hun brood kunnen verdienen. Het gaat om een totale investering van circa vijf miljoen euro.

© Copyright Gemeente Hoogeveen