Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Op de scooter ervandoor

BAARN- Op maandagmiddag omstreeks 16.55 uur reden agenten over de Spoorstraat toen zij een bromfiets met hoge snelheid aan zagen komen vanaf de Leestraat. Bij het zien van de agenten reed de bestuurder samen met een vriendin met hoge snelheid weg over de Spoorstraat in de richting van Piet Heinlaan. Na een korte achtervolging konden de 20-jarige bestuurder en de 16-jarige bijrijdster uit Baarn worden klemgereden op de kruising met de Leestraat.

Het meisje ontving een bekeuring voor het rijden zonder helm. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. ook hij ontving een proces-verbaal, de bromfiets was onverzekerd en is in beslag genomen.

Hennepplantage ontmanteld

SOEST- Op maandagmiddag omstreeks 12.10 uur heeft de politie een hennepplantage ontmanteld aan de Meent. Agenten gingen de woning binnen en troffen daar in totaal 1660 planten aan. Zowel de planten als de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De zaak is in onderzoek bij de politie.

Ongeval letsel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op maandagavond omstreeks 22.45 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Westsingel, hierbij raakte een 38-jarige man gewond.

Een 33-jarige man uit Bunschoten reed die avond over de Brahmslaan, gaande in de richting van de Antonie van der Horstlaan. Op het kruispunt met de Westsingel verleende de bestuurder geen voorrang aan een 38-jarige bestuurder uit Bunschoten, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De 38-jarige Bunschoter liep door dit ongeval enkele verwondingen op aan zijn hoofd. Hij is voor controle overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis, maar kon al snel weer naar huis.