Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Getuigenoproep mishandeling

UTRECHT- Op vrijdagmorgen 7 februari heeft een ernstige mishandeling plaatsgevonden op de Nobelstraat. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en met name naar een meisje die voor de mishandeling op de Nobelstraat aanwezig was.

Een jongen uit Utrecht ( leeftijd onbekend) liep vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur op de hoek Nobelstraat met het Lucasbolwerk toen hij werd aangevallen door vier tot nu toe onbekende mannen. Aanleiding was dat het slachtoffer eerder op de avond een meisje te hulp was geschoten die werd lastig gevallen in een horecagelegenheid aan het Jansdam. De jongen liep door de mishandeling een zware hersenschudding op.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en met name zijn zij op zoek naar het meisje die diezelfde avond werd lastig gevallen door deze vier mannen en werd geholpen door het slachtoffer. Met informatie kunt u terecht op telefoonnummer 0900-8844, district Paardenveld.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 10 op vrijdag 11 februari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.10 uur werd een 30-jarige bestuurder uit Huis ter Heide op het Zandpad gecontroleerd. De bestuurder bleek gedronken te hebben en werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de man 680 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het mishandelen van een medeweggebruiker.

Een 47-jarige automobilist uit Veeendaal reed omstreeks 16.50 uur over de Thomas a Kempis weg. Ter hoogte van de Vleutenseweg richting de Rijksweg A2 maakte hij een verkeerde manoeuvre en moest zijn auto vlak voor een ander voertuig invoegen. De bestuurder van het andere voertuig een 24-jarige man uit Utrecht was geïrriteerd en trok voor het verkeerslicht bij de kruising Vleutenseweg met de Verlengde Vleutenseweg het portier van het slachtoffer open en begon te trappen en slaan.

Tevens werd het één en ander in het voertuig vernield. Na de mishandeling reed de Utrechter weg in de richting van Parkwijk. Na een onderzoek in de buurt werd de verdachte aangetroffen, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

VLEUTEN Maandagmiddag vond op de Maarssenseweg een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een fiets. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Een 13-jarig meisje uit De Meern reed met een groepje over de Maarssenseweg. Omstreeks 16.25 uur wilde een 38-jarige bromfietser uit Kockengen het groepje passeren. Op dat moment slingerde het meisje en kwam de bromfietsbestuurder in botsing met haar. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De bromfietser bleef ongedeerd.

Winkeldief op leeftijd
UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

Omstreeks 16.15 werd een 77-jarige man uit Utrecht betrapt door personeel van een winkel aan de Seinedreef. De man had een aantal levensmiddelen in zijn boodschappentas gedaan en zo geprobeerd de winkel te verlaten. De man werd staande gehouden en later overgedragen aan de politie. Na verhoor kon hij met een boete van 115,= op zak naar huis.