Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.10 uur

Vernielers op heterdaad aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Door een getuige werd op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur gemeld dat drie jongens vernielingen aanbrachten in een plantsoen op de Hoofdstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de drie jongens aan. Zij waren volop planten en bolgewassen aan het vernielen. De drie, 15-16-17 jaar oud en woonachtig in Zeist, Soesterberg en Bunnik werden op heterdaad betrapt en zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bekenden ze alle drie de plantjes te hebben vernield en waren bereid de schade te vergoeden. De jongens krijgen een alternatieve straf, de procesverbalen zijn overgedragen aan bureau Halt.

Dronken bestuurder botst tegen vangrail

DE BILT- Op dinsdagmorgen om 02.30 uur kreeg de politie een melding over een aanrijding op de A28. De 34-jarige bestuurder uit Barneveld reed over de A28, komende uit Utrecht. De man verloor de macht over het stuur en botste daarom tegen de vangrail, waarna het voertuig tot stilstand kwam.

De man moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken.Hij is overgebracht naar het bureau, ademanalyse wees uit dat hij 475 Ug/l in zijn lichaam had. De Barnevelder kreeg een dagvaarding voor het rijden onder invloed en een rijverbod van vier uur.

Winkeldievegge aangehouden

DE BILT- Op maandagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft de politie een 39-jarige dievegge uit Bilthoven aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw rekende die middag een aantal artikelen af bij de kassa, terwijl ze nog een aantal andere goederen in haar tas had zitten. Hierop is zij aangehouden door het personeel van de winkel aan de Looijdijk. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het bureau, waar zij een proces-verbaal kreeg.