Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-02-2003
Politieberichten 10/2 13.00 uur t/m 11/2 07.00 uur

Leeuwarden: diefstal uit woning
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Leendert Sinnemastraat. Hoe men is binnengekomen is niet duidelijk. Toen de bewoner wakker werd, zag hij dat de voordeur van zijn woning openstond. Uit de woning werden een computer, een videorecorder en een horloge weggenomen. De 23-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Gerkesklooster: aanrijding met lichtgewonde
Maandag omstreeks 13.10 uur vond op de Izermieden een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 74-jarige inwoner van Stroobos haalde een voor hem rijdende auto in. Hij kwam daarbij met de wielen in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De auto kwam op z`n kop in de berm tot stilstand. De vrouw van de bestuurder, 72 jaar, raakte lichtgewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Na behandeling kon de vrouw weer naar huis. De bestuurder bleef ongedeerd.

Bergum; actie "Jiskefet"
Maandag tussen 07.00 en 15.00 uur werd in samenwerking met de afdeling milieu van de gemeente Tytsjerksteradiel in het kader van de actie "Jiskefet" een controle gehouden op het aanbieden van bedrijfsafval. In totaal werden de containers van 12 bedrijven gecontroleerd. Drie bedrijven hadden de zaken goed voor elkaar. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Zeven (7) bedrijven kregen een waarschuwing. In hun containers werd licht verontreinigde afval (tl-buizen, poetsdoeken) aangetroffen. Twee bedrijven kregen een bekeuring. Bij hen werden in de containers flacons motorolie, smeervet, lak en remolie aangetroffen.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 15.20 uur werd in een supermarkt aan de van Loonstraat een 41-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij had een elektrische tandenborstel weggenomen. Voor de winkel werd de verdachte aangehouden door een beveiligingsbeambte. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner Zwolle.

Drachten: diefstal uit zwembad
Maandag tussen 14.30 15.10 uur werd vanuit de kleedkamer van het zwembad aan de Reidingweg een groene sjaal en een zwart wollen hoedje weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 80-jarige inwoonster van Drachten.

Heereneveen: winkeldief aangehouden.
Maandag omstreeks 16.40 uur werd in een drogisterij aan de Dracht een 16-jarige inwoner van Steggerda aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een flesje parfum weggenomen zonder te betalen. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Drachten. Verdachte gezien de leeftijd aangemeld via bureau HALT.

Leeuwarden: diefstal 1 computer
Maandag tussen 16.15 16.30 uur werd vanuit een winkel aan de Breedstraat een computer weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 42-jarige inwoner van Leeuwarden.

Gorredijk: 2 winkeldieven aangehouden
Maandag omstreeks 17.10 uur werd in en supermarkt aangehouden een 15-jarige inwoner van Gorredijk Hij had snoep weggenomen. Uit onderzoek bleek ook dat een 16-jarige inwoner van Gorredijk ook gestolen had. Deze in de buurt van zijn woning ook aangehouden. Beiden aangemeld via bureau HALT.

Kollum: inbraak winkel
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een winkel aan de Voorstraat. Men is binnen gekomen door de ruit van de toegangsdeur eruit te snijden. Uit de winkel zijn voornamelijk tabakswaren en cosmetica weggenomen. Totale schade nog niet bekent. Aangifte werd gedaan door een 51-jarige inwoonster van Kollum.

Steggerda: zware mishandeling
Zondag omstreeks 02.00 uur vond een vechtpartij plaats in een café aan de Pepergaweg. Een 25-jarige inwoner van Steggerda zat aan de bar met naast hem een 47-jarige inwoner van Steggerda. Op en gegeven moment komt nog een man erbij zitten en op dat moment ontstaat er een vechtpartij tussen diverse personenTe weten, een 29-jarige inwoner van Wolvega, een 22-jarige inwoonster van Steggerda, een 43-jarige inwoonster van Steggerda en een inwoner van Steggerda, leeftijd onbekend. Een nader onderzoek wordt ingesteld. De 25-jarige heeft een gebroken kaak en jukbeen. Oorzaak vechtpartij niet bekend

Drachten: doorrijden na aanrijding
Maandag tussen 19.55 21.20 vond een aanrijding plaats op de Westerwird. De veroorzaker was na de aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit achter te laten. De veroorzaker zou een rode Opel Kadett moeten zijn. Na enig zoeken in de buurt werd op de Spitael de desbetreffende auto aangetroffen. De bestuurster van deze auto bleek een 34-jarige inwoonster van Drachten te zijn. Zij had gedronken. Eau blies zijn toen 795 ug/l. Haar rijbewijs werd tevens in beslag genomen en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: diefstal personenautro
Maandag tussen 12.30 22.00 uur werd een personenauto gestolen vanaf een parkeerplaats achter het Station aan de Hollanderdijk. Betreft een Volkswagen type Golf diesel kleur blauw en voorzien van het kenteken BJ-56-SH, bouwjaar 1984. Aangifte hiervan werd gedaan door een 34-jarige inwoner van Burdaard.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.05 uur werd op de Oostergoweg een 54-jarige inwoner van Wiuwert en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op bureau blies hij 480 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om/

Leeuwarden: diefstal uit woning en aanhouding verdachten Maandag tussen 12.00 23.15 uur vond een inbraak plaats in een woning aan het Hoeksterplein. Uit de woning werd een 40-tal Cds weggenomen en een diskman. Aangifte werd gedaan door een 18-jarihge inwoner van Leeuwarden. Hoe men binnen is gekomen is niet bekend. De aangever is toen richting Weaze gelopen en sprak iemand aan en bracht hem in contact met een persoon die een diskman te koop had. Uiteindelijk is hiervoor aangehouden een 19-jarige en een 18-jarige, beide inwoners van Leeuwarden. Beiden zijn overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Drachten: diefstal kantoor
IN de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een kantoor aan de Zuiderbuurt. Men is binnen gekomen door het raam van de toegangsdeur aan de zijde Museumplein met een trottoirtegel in te gooien. Uit het katoor werd een computer weggenomen. Aangifte hiervan moet nog worden gedaan.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272