Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-02-2003
Persberichten van dinsdagmorgen 11 februari 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 13 februari 17.00 uur. Telefoon 0592 36 12 94 06 - 53 23 80 59.

Schorsing politieman

Deze week is een 50-jarige inspecteur van politie uit het Drentse korps geschorst. Er is door de Rijksrecherche een strafrechtelijk onderzoek tegen hem ingesteld ter zake verduistering in dienstbetrekking. Hangende het onderzoek zal geen verdere informatie worden verstrekt.

Verkeersongeval met letsel

Hoogeveen Maandagavond reed een 29-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Notaris Mulderstraat. Op de kruising met de Adriaan Baasstraat verleende hij geen voorrang aan een 40-jarige man uit Hoogeveen die van rechts kwam met zijn bedrijfsauto. Een aanrijding volgde waarna de 29-jarige man met zijn auto enkele malen over de kop rolde en tegen een zuil tot stilstand kwam. Hij werd door brandweer- en ambulancemedewerkers uit zijn auto bevrijd en naar het WZA overgebracht en daar kon hij na behandeling van enkele verwondingen weer naar huis.
Alcomobilist

Assen In de nacht van maandag op dinsdag trok de rijstijl van een 35-jarige vrouw uit Rolde de aandacht van surveillerende agenten toen zij over de Europaweg Noord reed. Controle wees een alcoholpromillage uit van 0,8. Met snelrecht kon zij zonder de auto het bureau verlaten. Diefstal uit auto

Gieten Een 53-jarige man uit Gieten deed aangifte van diefstal van zijn pinpas uit zijn niet afgesloten auto. Deze auto stond achter zijn woning aan Achter t Hout. Controle bij de bank wees uit dat dezelfde nacht ruim 1000 euro met de pas gepind was.

Alteveer een 22-jarige man uit Alteveer deed aangifte van diefstal van gereedschap uit zijn auto. De auto stond geparkeerd voor de woning aan de Jacob Katsstraat. Er werd een ruit uit de auto gehaald waarna een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap werd weggenomen en een compressor. Het schadebedrag is nog niet bekend. Diefstal uit winkel

Rolde In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat waarna vermoedelijk geld en rookwaar werd weggenomen. De 42-jarige eigenaar moet de schade nog inventariseren. Toegang werd verkregen door met een steen een ruit in te slaan. Winkeldief aangehouden

Emmen Maandagmiddag werd een 27-jarige man uit Emmen aangehouden in de Wilhelminastraat. Even daarvoor was hij bij een winkel aan de Hoofdstraat geweest en bij het verlaten van die zaak ging het alarm af. Een medewerker van de winkel ging de man achterna en kon hem aanhouden. De man bleek voor ongeveer 130 euro aan geurtjes bij zich te hebben.
Dief aangehouden

Maandagmiddag pleegde een 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, een diefstal in een café in het centrum van Emmen. Hij stal 80 euro uit de portemonnee van een medewerker van het café en hij nam een digitaal fototoestel mee. Hij werd later op de middag in een ander café herkend door de benadeelde medewerker en kon worden aangehouden. Hij had het fototoestel en het geld nog bij zich. Bovendien had hij nog meer geld bij zich waarvoor hij geen verklaring kon geven. Onderzoek moet uitwijzen waar dat geld vandaan is gekomen. Taxichauffeur overvallen

Meppel Op maandagavond omstreeks 19.00 uur was een 21-taxichauffeur, wonende in Vledder, bezig met het bijwerken van zijn administratie nadat hij even daarvoor een klant naar een adres aan de van Ewijcksingel had gebracht. Terwijl hij daar nog stond werd op zijn raampje getikt en nadat hij het raam had geopend werd hem een mes onder de neus gehouden en geld werd geëist. De overvaller werd bijgestaan door een andere man. De chauffeur gaf hem daarop de portemonnee waarop beide mannen wegrenden achter de flat de Olde Vaart. De man die de chauffeur bedreigde is ongeveer 25 jaar, heeft een donkere huidskleur en is ongeveer 1.85 m lang, gezet postuur en een bol gezicht. Hij droeg donkere kleding. Het is niet bekend hoeveel geld in de portemonnee zat.