Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 11 februari 2003

Politie pakt Rotterdamse winkeldieven

TILBURG - Op het Louis Bouwmeesterplein hebben agenten met samenwerking van een medewerker van een telefoonzaak uit de Heuvelstraat twee mannen uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde gistermiddag om kwart over vijf. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten de medewerker van de telefoonzaak achter de twee winkeldieven aanrennen. Zij hadden uit de telefoonzaak een mobiele telefoon weggenomen. Aan het bureau bleek dat de beide mannen nog in het bezit waren van andere goederen waarvan de herkomst niet duidelijk is. In het belang van het onderzoek in de beide mannen in verzekering gesteld.

TILBURG - Aan de Korvelseweg hebben agenten gisteravond om vijf over halfzeven een 23-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van levensmiddelen. Met een dagvaarding op zak mocht de vrouw weer naar huis.

TILBURG - In een supermarkt aan het Lieve Vrouweplein hebben agenten gisteravond om tien voor acht een 65-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Zij werd betrapt bij het stelen van body-care producten en tijdschriften.

Glaasje op

TILBURG - Een 74-jarige man uit Tilburg is gisteravond om kwart vóór tien aangehouden toen bleek dat de man met een glaasje te veel op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 0,75. De man kreeg een rijverbod van twee uren.

Computerkasten gestolen

TILBURG - Aan de Aphroditestraat zijn inbrekers gisteravond met drie computerkasten aan de haal gegaan. Om het bedrijf binnen te komen vernielden de inbrekers aan de achterzijde een ruit.

UDENHOUT - Bij een bedrijf aan de Kreitenmolenstraat zijn inbrekers gisteravond rond de klok van elf uur met vijf computerkasten aan de haal gegaan. Zij kwamen het bedrijf binnen door een ruit te vernielen.

Politiehond Bart pakt inbreker

TILBURG - Aan de Dalemdreef pakte politiehond Bart vannacht een inbreker. De man, een 17-jarige Tilburgse jongen liep hierbij een hondenbeet op in het rechter bovenbeen. De wond moest in het ziekenhuis gehecht worden. Rond vijf over drie vannacht kreeg de politie een inbraakmelding uit de Scharwoudestraat. De bewoners hadden twee inbrekers betrapt en door contact te houden met de meldkamer konden de agenten die naar deze inbraakmelding perfect gestuurd en geïnformeerd worden over de daders en hun kleding. Vlakbij de inbraak melding, aan de Sassenheimstraat om precies te zijn zagen de agenten twee mannen met een motor sjouwen. Eén van hen voldeed aan het signalement dat men opgekregen had. Bij het zien van de politie wachtten de inbrekers hun aanhouding niet af, lieten de motor vallen en zetten het op een lopen, uiteraard achtervolgd door de agenten, waarvan er één zijn diensthond Bart bij zich had. Die wist uiteindelijk de 17-jarige inbreker te pakken. Zijn maatje wist nog wel te ontkomen maar zijn aanhouding is nog een kwestie van tijd omdat de politie zijn naam kent. De motor die de inbrekers achter lieten was bij de inbraak weggehaald.

Bron: Carel Bouman