Gemeente Aalburg



UITBREIDING WEBSITE
Aan de website van de gemeente Aalburg zijn sinds maandag 3 februari 2003 weer enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd, die het gebruik van de website zeker zullen bevorderen.

Nieuw op de site
In de eerste plaats is de homepage voorzien van een knop nieuw op de site.
Bij het aanklikken hiervan krijgt men een overzicht te zien van de laatste wijzigingen die op de verschillende onderdelen zijn aangebracht.
Op deze manier kan een bezoeker in één keer zien welke informatie is gewijzigd of toegevoegd. Dit voorkomt met name voor een regelmatige kijker veel zoekwerk.

Interactief
De gemeente Aalburg streeft er naar ook de burgers meer interactief bij het ontwikkelen van beleid te gaan betrekken. Hiervoor is de website uitgebreid met de zogenaamde beleidspartner. Met dit onderdeel kan burgers de mogelijkheid geboden worden om:

- meningen te geven over plannen die de gemeente op stapel heeft staan

- deel te nemen aan enquêtes

- te chatten met bestuurders

- met elkaar te discussieren over een bepaald onderwerp.
Voor invoering van dit onderdeel heeft de gemeente een subsidie van het rijk ontvangen van 12.000 euro.

Vanaf maandag 3 februari 2003 kunnen de burgers van twee onderdelen gebruik maken.
In de eerste plaats is dat het invullen van een enquête t.b.v. de bouw van een multifunctioneel jongerencentrum in Wijk en Aalburg. Met name de Aalburgse jongeren worden opgeroepen de 19 vragen van de enquête in te vullen en op die manier mee te denken hoe het nieuwe jongerencentrum er uit moet gaan zien.
De enquête kan tot 1 april a.s. worden ingevuld.

In de tweede plaats kan -als vervolg op de gehouden bijeenkomst op donderdag 23 januari jl. over normen en waarden in Aalburg- met elkaar digitaal gediscussieerd worden over dit onderwerp. Deelname aan deze discussie kan eenvoudig door zich eenmalig als deelnemer aan te melden.
Alle reacties zijn voor belangstellenden rechtstreeks op de website te lezen, met daarbij de mogelijkheid om op de geplaatste reacties te reageren.
De eerste stelling die de gemeente hiervoor heeft geplaatst luidt: de overheid, school, kerk moet duidelijker zijn over wat wel en niet kan of mag.

De gemeente zal regelmatig (eenmaal per 14 dagen) een nieuwe stelling rondom dit onderwerp op de site plaatsen.

Over ongeveer 2 maanden zal de discussie over normen en waarden via internet afgesloten worden, waarna de gemeente met een evaluatie over dit onderwerp zal komen.

Wilt u aan de enquête of discussie deelnemen dan gaat u naar het onderdeel dienstverlening, item uw mening. Daar vindt u een nadere toelichting over de werking van dit programmaonderdeel. U kunt ook hier de ENQUÊTE JONGERENCENTRUM invullen.

Scorelijst
Mede door invoering van deze burgervriendelijke onderdelen staat de website www.aalburg.nl. sinds vorige week weer op de tweede plaats van de scorelijst van beste websites van de gemeenten in Nederland. De afgelopen twee maanden zijn ruim 14.000 paginas van de Aalburgse website geraadpleegd door 1700 bezoekers.

Nieuwsbrief
De tweede digitale Nieuwsbrief van de gemeente Aalburg is uit. Heeft u zich nog niet geabonneerd? Klik op "Nieuwsbrief" links op deze pagina en u ontvangt de Nieuwsbrief voortaan automatisch. U kunt de tweede digitale Nieuwsbrief hier ook downloaden.