Dienstenbond CNV

1e CAO-overleg Technische Groothandel
11-02-2003

Op 5 februari jongstleden is een begin gemaakt met de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de Technische Groothandel.

Dit eerste overleg had een informeel karakter. Doel was te bezien waar voor alle partijen de prioriteiten liggen dit jaar. Het overleg is op rustige en constructieve wijze verlopen. De werkgevers hechten er zeer aan dit ook zo te houden en hebben geen behoefte aan herhaling van de conflictsfeer van twee jaar terug. Ook CNV Dienstenbond hecht aan een goed en inhoudelijk overleg.

CNV Dienstenbond had de CAO-voorstellen al eerder bij de werkgeversvereniging WTG ingediend. U kent de voorstellen, want u hebt in grote getale gereageerd op onze concept-voorstellen. De concept-voorstellen zijn op een aantal punten nog wat aangevuld, naar aanleiding van opmerkingen die genoteerd stonden op de reactieformulieren.

Rekeninghoudend met de begrenzingen vanuit het najaars-akkoord tussen kabinet en sociale partners, zet CNV Dienstenbond in op kwaliteitsverbetering van de CAO. Dat hoeft zeker niet altijd geld te kosten. Deze insteek blijkt goed te werken. Ook de werkgevers willen dat de Technische Groothandel concurrerend blijft. Een kwaliteitsslag maken past daar zeker bij.

Op 7 maart aanstaande wordt het overleg vervolgd, wederom informeel, teneinde vast te stellen welke onderwerpen op korte termijn worden uitgewerkt en welke onderwerpen gedurende de looptijd van de CAO. Het ziet er naar uit dat de CAO niet langer dan één jaar zal lopen, gezien de onzekere economische situatie.

Na 7 maart aanstaande hoort u wederom van ons.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Richard Leloux, tel. (023)5670615; leden kunnen ook via deze pagina reageren (ingelogd!).