Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2003 Persberichten district Eemland zuid, 10.10 uur

Getuigen van mishandeling

AMERSFOORT- Een 25-jarige man uit Amersfoort is op maandagavond door een onbekende man hard op zijn gezicht geslagen.

De 25-jarige Amersfoorter liep die avond omstreeks 19.45 uur via de Meridiaantunnel richting Schothorst. Toen hij over de Meridiaan liep zag hij omstreeks 20.00 uur een man aankomen vanuit tegenovergestelde richting. Toen hij de man passeerde voelde en zag hij ineens dat deze hem met opzet op het gezicht sloeg. Door de klap bloedde de wang van de Amersfoorter en brak zijn voortand. De man schreeuwde nog wat naar het slachtoffer en liep vervolgens door in de richting van de Meridiaantunnel.

De man zag er als volgt uit: licht getinte huidskleur, tussen de 18 en 25 jaar oud, 1.80-1.85 meter lang en een fors postuur. De man had zwart kort haar tot op zijn oren, met een slag erin.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Betalen met gestolen creditcard

LEUSDEN- Op maandagavond omstreeks 21.10 uur heeft de politie twee verdachten aangehouden. De twee mannen probeerden die avond te betalen met een gestolen creditcard.

De 26- en 23-jarige mannen, beiden uit Amersfoort, probeerden die avond bij een benzinestation aan de Doornseweg in Leusden te betalen met een gestolen creditcard. Toen een personeelslid zag dat de kaart was gestolen en dit ook zei, betaalden de mannen contant en vertrokken. Hierop is de politie gewaarschuwd. Beide mannen konden door agenten worden aangehouden op de Van Randwijcklaan in Amersfoort en zijn overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepplantage aangetroffen

HOOGLANDERVEEN- Op maandagmiddag om 14.15 uur heeft de politie een hennepplantage ontmanteld in een woning op de Verbindingsweg. Naar aanleiding van diverse tips zijn agenten de woning binnengetreden, hier werden 438 planten aangetroffen. Zowel de planten als de kweekapparatuur zijn in beslag genomen.