Politie Hollands Midden
Datum: 11 februari 2003

(
Rijden onder invloed Voorhout

Op maandag 10 februari omstreeks 02.15 uur hield de politie op de Jacoba van Beierenweg een 43-jarige man uit Noordwijkerhout aan. De man onderging een ademanalyse de uitslag was 255 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.


Politie houdt vier verdachten van poging inbraak aan Lisse

De politie hield op maandag 10 februari rond 22.30 uur op de Weegschaal vier jongeren uit Lisse aan. De vier, twee van 16, één van 14 en één van 15-jaar, werden er van verdacht kort daarvoor te hebben geprobeerd in te breken in een woning aan de Grote Beer. Een getuige alarmeerde de politie. Deze constateerde braakschade aan de woning. De weggerende jongeren werden daarop aan de Weegschaal aangetroffen. Na hun verhoor werden de vier in de nacht weer op vrije voeten gesteld.


Aanrijding Leiden

Een 76-jarige automobilist uit Leiden verleende op maandag 10 februari rond 18.30 uur op de kruising Kettingstraat met het Utrechts Jaagpad geen voorrang aan een 15-jarig meisje op een fiets. Bij de aanrijding liep het meisje onbekend letsel op. Zij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Straatroof Leiden

Een 20-jarige man uit Leiden werd op maandag 10 februari omstreeks 00.30 uur het slachtoffer van een straatroof. De man liep over de Haarlemmerstraat toen hij op zijn telefoon keek voor de tijd. Op dat moment kwam er een scooter voorbij toen de passagier van de scooter de telefoon uit zijn handen gristen. De scooter ging er vandoor. Signalementen van de daders zijn onbekend. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Onder invloed rijden Voorschoten

De politie hield op dinsdag 11 februari rond 01.45 uur op de Beresteynstraat een 48-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 425 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Hennepkwekerij ontmantelt Gouda

De politie heeft op maandagmorgen 10 februari een professionele hennepkwekerij aan de Marconiestraat aangetroffen en ontmanteld. De politie heeft de 41-jarige eigenaar gehoord en stelt een verder onderzoek in naar de verdachte(n). De politie kwam de kwekerij op het spoor na politie-informatie. In twee ruimten van het bedrijfspand trof de politie ongeveer 1160 planten aan. In een 3e ruimte bleek reeds een kweek geoogst te zijn. Naast de planten werd ook apparatuur zoals assimilatielampen, ed. in beslag genomen.


Ongeval Vlist

Een 21-jarige man uit Rotterdam raakte op maandag 10 februari rond 19.30 uur in een bocht van de West Vlisterdijk de controle over zijn auto kwijt. Hij reed een tuin in, ramde daar een kleine boom, schoot vervolgens door en kwam op z'n kant tot stilstand tegen een boom. De auto liep zware schade op. De automobilist bleef zichtbaar ongedeerd. Voor controle werd de man toch naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda overgebracht.
------------------------------------------------einde berichten -----------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --